Sofie Van Goethem stelt fysieke heropening van haar winkel nog even uit

Sofie wacht nog even met de heropening van haar winkeltje
Alle parkeerplaatsen worden weer aan de auto’s gegeven, maar toch zijn niet alle handelaars even happig op een onmiddellijke heropening.

Op 1 december mochten ook de winkels die niet-essentiële producten verkopen weer de deuren openen. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, werden hiervoor in Haacht weer alle parkeerplaatsen vrijgemaakt. “Ook de parkeerplaatsen die de afgelopen maanden aan de horeca waren geschonken om hun terras te vergroten, worden nu weer voor de auto’s voorbehouden”, aldus de bevoegde schepen,Nico Bogaerts (Open VLD). “Wanneer de horeca ook weer mag van start gaan, zullen we dit opnieuw bekijken.”

Voor tal van winkeliers van Haacht was vandaag dan ook een grote dag. Al bleek niet iedereen meteen even enthousiast om vandaag te heropenen. Zo getuigt Sofie Van Goethem, die in het centrum van Haacht de baby- en kinderwinkel Sofie’s Store and More uitbaat. “ Ik schrok in feite wanneer ik hoorde dat de winkels terug open mochten”, getuigt ze. “In mijn hoofd was het precies te vroeg, waren er nog teveel besmettingen. Omdat ik wat in de knoop lag met mezelf over het al dan niet heropenen van mijn winkel, polste ik even via een poll op mijn Facebook pagina. Toen bleek dat mijn klanten het toch wel verkozen om via mijn webshop te kopen of op afspraak in de winkel. Wij leveren de bestellingen van de webshop trouwens al de ganse coronaperiode gratis aan huis binnen de 10 km rond Haacht. Ook cadeautjes worden geleverd bij de betreffende persoon. Uiteindelijk beslisten we om vanaf 9 december op woensdag en zaterdag te openen en dit van 10 uur tot 18 uur. Alle andere momenten werken we op afspraak. En regelmatig zullen we alles evalueren.”

Lees meer over