Haachts virtueel evenementenplatform MEEPLE verovert nu ook Nederlandse markt

virtuele evenementen
Na bewezen succes in België, waar grote bedrijven als Port of Antwerp, D’Ieteren en Lidl al kozen voor MEEPLE als eventlocatie voor hun virtuele event, trekt het evenementenplatform van het Haachtse eventbureau Sylvester nu ook naar Nederland. Onze noorderburen ontdekken de troeven van de tool: samenkomen met zoveel mensen als je wil, op een zelfgekozen locatie, met volop mogelijkheid tot interactie.

MEEPLE kan het beste vergeleken worden met de online en digitale versie van een echte en fysieke evenementenlocatie. Het is een virtuele wereld, waarin deelnemers van achter hun computer vrij kunnen bewegen. Met een virtuele lobby, een informatiebalie en diverse zalen - zoals bijvoorbeeld een plenaire zaal voor presentaties, een beursvloer met beursstand en workshopruimtes voor trainingen - kan elke soort event er georganiseerd worden. Ook het initiëren van rondetafels voor bijvoorbeeld debatten, waarbij de deelnemers elkaar zien en horen en kunnen reageren, of één op één (video)chat om te netwerken, zijn mogelijk. De eigen huisstijl van de organisatie kan doorgetrokken worden in het hele platform, waardoor een sfeervolle setting die tot in de kleinste details ‘klopt, ontstaat.

Interactie als meerwaarde
"Het virtuele platform biedt een enorme meerwaarde voor evenementen in deze door COVID-19 gedomineerde wereld", vertelt
Loan TranSenior Event & Account Manager bij Sylvester. "De organisator kan zelf beslissen of het event live, met vooraf opgenomen video’s of met een combinatie van beiden (hybride) georganiseerd wordt. Meevolgen kan van praktisch overal. De uitzending kan plaatsvinden vanaf elke locatie en zelfs sprekers kunnen van thuis uit aansluiten. Achteraf kunnen interessante statistieken gedeeld worden. Het virtuele platform combineert interactiemogelijkheden en een online beleving: interactie is net dàt wat een event belevenisvol maakt."

MEEPLE Nederland

In België is MEEPLE al een begrip bij grote opdrachtgevers. "Dagelijks komen nieuwe aanvragen binnen", gaat Tran verder. "Ook Nederlandse bedrijven, overheden en organisaties tonen interesse. Door samenwerking met een Nederlandse partner ‘Niquell’ kan de Nederlandse markt nu ook gebruik maken van MEEPLE. Informatie over het platform is te vinden op www.meeple-events.nl. Daar kunnen geïnteresseerden ook een afspraak maken voor een online demonstratie."

Lees meer over