Little Rebels geeft kinderkleding en zwangerschapskleding een tweede leven

1 maart 2020 | 22u52 | Gepost door redactie
Little Rebels geeft kinderkleding en zwangerschapskleding een tweede leven
“Op 14 januari 2018 werd ik mama van Rosanne. Wat een berg spullen verzamelde ik het voorbije 1,5 jaar: kleding, speelgoed, spullen voor onderweg, voor in bad en voor op de mat, boekjes, slabbetjes, tetradoeken, tutjes, schoenen…. Die spullen gebruiken we zeer intens maar eigenlijk maar voor een zeer korte periode. Dat is niet goed. […]
Het bericht Little Rebels geeft kinderkleding en zwangerschapskleding een tweede leven verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Op 14 januari 2018 werd ik mama van Rosanne. Wat een berg spullen verzamelde ik het voorbije 1,5 jaar: kleding, speelgoed, spullen voor onderweg, voor in bad en voor op de mat, boekjes, slabbetjes, tetradoeken, tutjes, schoenen…. Die spullen gebruiken we zeer intens maar eigenlijk maar voor een zeer korte periode. Dat is niet goed. Niet goed voor de portemonnee, niet goed voor onze afvalberg en niet goed voor onze planeet”, zegt Sarah Van Eynde (32) uit Boortmeerbeek.

Webshop

Omdat kinderen snel groeien en kleren soms maar enkele keren dragen, en je ook zwangerschapskleren maar voor een korte periode draagt, kwam Sarah op het idee om een webshop op te starten, waar duurzame tweedehandskleding kan aangekocht worden voor een zacht prijsje. “Via Little Rebels kan je leuke kleertjes een tweede leven geven. Zo draag je mee zorg voor onze planeet en de toekomst van je little rebels. Je brengt de kleren, kinderschoenen of zwangerschapskleding bij me binnen en ik bied ze aan op de webshop. De verkoper krijgt 30% tot 40% van de opbrengst. Spullen die na 6 maand niet verkocht zijn, mag je terug ophalen of ik schenk ze aan een goed doel.”

Momenteel worden er een 600-tal stuks aangeboden. Het zijn vooral meisjeskleding en zwangerschapskleding. Het aanbod aan jongenskleding is een pak kleiner. “Jongenskleding is zeker nog welkom, zo krijgen we een gevarieerder aanbod. Ik zou graag ook een oproep lanceren om kleding van Belgische en Europese duurzame merkjes binnen te brengen. Ik zou met het aanbod in die richting willen evolueren.”

Nu werkt Sarah nog deeltijds aan KU Leuven, maar ze hoopt wel dat ze in de toekomst met Little Rebels nog verder kan ondernemen.

Het bericht Little Rebels geeft kinderkleding en zwangerschapskleding een tweede leven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over