Directeur Museum M organiseert uniek slaapfestival

24 november 2019 | 23u19 | Gepost door redactie
Directeur Museum M organiseert uniek slaapfestival
Peter Bary zet zich, samen met een groep vrijwilligers, in voor de bouw van een kunstatelier voor psychisch kwetsbare jongeren. Op 13 en 14 december 2019 organiseren ze een uniek slaapfestival.
Het bericht Directeur Museum M organiseert uniek slaapfestival verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Ik heb als directeur van M Leuven mijn handen meer dan vol, maar ben privé toch nog betrokken bij het originele benefietproject Matrix² in samenwerking met AlysSia“, zegt Peter Bary. “In een grote meubelzaak in Boortmeerbeek (Bedking) worden kunstwerken geveild voor de bouw van een kunstatelier, waar psychisch kwetsbare jonge mensen terecht kunnen om hun veerkracht te versterken door middel van artistieke expressie. Het project zal worden afgesloten met een bijzonder slaapfestival op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019.”

Met de steun van Bedking bouwen de vrijwilligers enkele gelegenheidspodia met bedden en relaxstoelen. “De deelnemers aan het festival nemen hierin plaats en terwijl ze tot rust komen, trakteren we met live-muziek en -poëzie in het teken van de nacht. Van de Nocturnes van Chopin tot een mooie vocale hommage aan de slaap door een jonge soprano en dichterlijke interventies door Ann Van Dessel. Tussen de bedrijven door leiden kunstenaars het publiek door de tentoonstelling in de meubelzaak, die voor de gelegenheid enkel met sfeervolle nachtlampjes zal worden uitgerust. Het geheel zal worden afgesloten met een finissage van de kunstwerken en – uiteraard – een nachtmutsje voor wie dat wenst.”

Het initiatief draait van A tot Z op de inbreng van een groep enthousiaste vrijwilligers. Deelnemen kost 25 euro per persoon.

 

Het bericht Directeur Museum M organiseert uniek slaapfestival verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over