Vernieuwde speeltuin aan domein Ter Heide heropend

speeltuin
Het Waterfort, de speeltuin aan Sportoase De Meander, kreeg een nieuw speeltuig. De gemeente wil de speeltuin inclusiever en toegankelijker maken en raadpleegde hiervoor haar inwoners. Nu is het nieuwe speeltoestel geplaatst en werd het officieel ingespeeld door de kleuters van GBS Heikant.

Speelterrein het Waterfort ligt op het domein Ter Heide, naast de cafetaria van Sportoase De Meander en zwemzone 'de Plas'. Het is de grootste speeltuin van de gemeente en trekt vele bezoekers, zowel van binnen de gemeente als van de omliggende dorpen.

Voor de vervanging van de verouderde ‘Santiago’ werd beroep gedaan op de inwoners. Aanvullend op de andere speeltoestellen die er al zijn, werd het een speeltoestel voor de doelgroep tot vier jaar.

Inclusief en integraal

“Het nieuwe speeltoestel vormt een samenhangend geheel met de bestaande toestellen, heeft een glijbaan voor de allerkleinsten en stimuleert fantasiespel door onder andere een zandkraan”, zegt schepen voor Jeugd Nele Demuynck. “Daarnaast zijn er spelelementen op aangepaste hoogte en is het toestel integraal: dat wil zeggen dat iedereen het zelfstandig kan gebruiken zonder hulp.”

Voor de inrichting van de speelpleinen wordt er sterk ingezet op natuurlijk spelen. De natuurlijke speeltoestellen stimuleren de zintuigen en inspireren de kinderen om hun fantasie te gebruiken in een gevarieerde en uitdagende speelomgeving.

Lees meer over