Vaccinatiecentrum Rotselaar gaat versnelling hoger

vaccinatiecentrum rotselaar
Deze week zijn er 5415 inwoners van Holsbeek, Rotselaar en Tremelo uitgenodigd om hun 1ste of 2de prikje in het vaccinatiecentrum van Rotselaar te komen halen.
Deze week vaccineren ze op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Deze week zullen ze ook de uitnodigingen versturen tot en met het geboortejaar 1991, onder voorbehoud dat het aantal vaccins dat hen werd toegewezen ook effectief wordt geleverd.
Ondertussen heeft het vaccinatiecentrum van Rotselaar een vaccinatiegraad van boven de 61% behaald.

Tevens werd er beslist om de vaccinatiecentra open te houden tot midden oktober. "Zo kunnen ook onze jongeren tussen 16 en 17 jaar uitgenodigd worden voor hun vaccinatie", aldus coördinator Werner Van Nuffelen. "Verwacht wordt dat zij vanaf juli een uitnodiging zullen ontvangen voor hun eerste prik. Ze zullen na de 18-jarigen aan bod komen met als prioriteit de jongeren met onderliggende aandoeningen."

Deze groep telt voor het vaccinatiecentrum Rotselaar 2343 personen.

Belangrijk voor onze goede organisatie blijft dat personen die een uitnodiging ontvangen hun afspraak direkt bevestigen, wijzigen of annuleren. "Het is niet altijd duidelijk als je uw uitnodiging op een smartphone ontvangt", aldus nog Van Nuffelen. "Even naar beneden scrollen in het bericht en daar kan je de knop vinden om te bevestigen. Mocht de 2de vaccinatie in de vakantie vallen kan men de 2de afspraak gerust verplaatsen online of via ons call centrum. Hoe sneller je dit doet hoe groter de mogelijkheden om te kunnen verplaatsen. Dit kan door te surfen naar www.laatjevaccineren.be of door te bellen naar het vaccinatiecentrum op het nummer 016 15 12 12 (op werkdagen tussen 9 en 16 uur)."  

Ondertussen heeft het centrum ook buiten een wachtplaats ingericht zodat ze wat meer ruimte krijgen en zij die wensen nog even van het goede weer kunnen genieten tijdens hun 15 minuten wachttijd.

Lees meer over