Passage WK Wielrennen zorgt voor omleidingen in Rotselaar en Werchter

wielrennen
WK
Van 24 tot 26 september trekt het WK Wielrennen ook door Rotselaar en Werchter. Om alles vlekkeloos te laten verlopen worden er die dagen heel wat omleidingen voorzien.

De renners zullen in Werchter toekomen via de Tremelobaan, waarna ze via de rotonde, de Nieuwebaan (Werchter brug) en Provinciebaan naar Rotselaar zullen rijden. Via de Provinciebaan komen ze toe in Rotselaar-Centrum. Aan het kruispunt aan ‘de Mena’ draaien ze de Rodenbachlaan op om vervolgens over de Vijfde Liniestraat onze gemeente te verlaten naar buurgemeente Wijgmaal.

De passages zijn gepland op:

  • Vrijdag 24 september 2021 omstreeks 14.50 uur (parcours afgesloten voor verkeer van 12 uur tot 15.30 uur)
  • Zaterdag 25 september 2021 omstreeks 13.45 uur (parcours afgesloten voor verkeer van 11.30 uur tot 15.30 uur)
  • Zondag 26 september 2021 omstreeks 11.35 uur (parcours afgesloten voor verkeer van 9.30 uur tot 12.30 uur) 

Praktisch

Er zal een parkeerverbod gelden langsheen het volledige parcours en aanpalende straten (eerste 25 meter vanaf het parcours). Het parcours wordt volledig verkeersvrij (geen motorvoertuigen en fietsers) gedurende een totale tijdspanne vanaf 2 uur voor passage tot een half uur na passage. Bedrijven en winkels met een toegang langs het parcours zullen in deze periode niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. 

Ook het volledige binnengebied Werchter-Centrum (Nieuwebaan en rotonde afgesloten) en binnengebied Rotselaar-Centrum (Provinciebaan – Rodenbachlaan – Vijfde Liniestraat afgesloten) zullen hierdoor tijdelijk afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. 

Daarnaast zullen ook volgende verkeerspunten afgesloten worden:

  • Rotonde Werchter
  • Kruispunt Werchter brug (Nieuwebaan – Provinciebaan – Haachtsesteenweg – Hanewijk – Tarweland)
  • Kruispunt Mena (Torenstraat – Leuvensebaan – Provinciebaan – Stationsstraat – Vijfde Liniestraat – Rodenbachlaan, evenals Stationsstraat vanaf Druivenstraat)

De doorgang voor nood- en hulpdiensten blijft uiteraard te allen tijde gegarandeerd. 

Tijdens ditzelfde weekend vindt in Rotselaar-centrum ook de jaarlijkse septemberkermis plaats. 

Lees meer over