Maurice zorgde voor lachende gezichten in Verviers

kunstwerken voor verviers
De Werchterse kunstenaar Maurice Heymbeeck schonk 15 kunstwerken van zichzelf en enkele bevriende kunstenaars aan een kunstgalerie in het door de overstromingsramp getroffen Verviers. Deze zal ze verkopen ten voordele van de slachtoffers van de ramp. In Verviers waren ze in ieder geval heel blij met de hulp uit onze regio.

Geraakt door de overstromingsramp die zoveel mensen in Verviers heeft getroffen, deed de Werchterse kunstenaar Maurice Heymbeeck onlangs een oproep bij lokale kunstenaars om kunstwerken te schenken. Zelf had hij al enkele werken opzij gezet, snel volgden er nog van Sigrid Joos, Mieke Vanden Eynde en Lieve Kempeneers. Afgelopen week reed hij met in totaal 15 werken naar Michel Huynen, de galerijhouder van ABC Designs in Verviers die kunstwerken zal veilen ten voordele van de slachtoffers in zijn stad. "Michel was heel enthousiast over de kwaliteit en diversiteit van de werken die we mochten schenken", vertelt Maurice bij terugkeer. "Hij was ons heel dankbaar."

De 15 werken uit onze regio zullen samen met de vele andere werken, die uit de rest van het land hun weg naar Verviers hadden geschonken, eerst worden tentoongesteld. "Er zijn duidelijk veel kunstenaars met het hart op de juiste plaats", aldus nog Maurice. "Daarna worden alle kunstwerken, onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder, verkocht." De veiling zal ook online te volgen zijn. De opbrengst gaat naar een gemeenschappelijk fonds gericht op de slachtoffers van de watersnood te Verviers. Ook de galerijhouder ondervond de nodige schade door de overstroming. Zo stond het water ook in zijn galerij, die nochtans hoger was gelegen, 15 cm hoog. 

Lees meer over