BORGinsole cup wist voor de 7de keer te bekoren

borginsole cup
Na de coronapauze van afgelopen jaar, werd de BORGinsole cup afgelopen weekend voor de 7de keer met succes georganiseerd. De organiserende voetbalclub, Sportief Rotselaar, kon hierbij op de deelname van 80 ploegen rekenen.

Corona bleef ook dit jaar een partner om mee rekening te houden

Terwijl de cup vorig jaar omwille van corona niet kon georganiseerd worden, speelde het virus ook dit jaar nog een zichtbare rol. Zo was de grote zaal aan het sportcomplex in Rotselaar bezet door het vaccinatiecentrum, waardoor de organisatoren een grote tent moesten plaatsen. Daar konden de kinderen hun zakken achterlaten, even schaduw opzoeken voor de zon, zich snel omkleden en een maaltijd krijgen. 

Daarnaast kreeg ook het traditionele voortornooi nog met het virus af te rekenen. "Andere jaren organiseren we normaal ook een regionaal voortornooi waar onze eigen Sportief Rotselaar jeugd ook aan deelneemt en waar de winnaar automatisch een ticket krijgt op het hoofdtornooi en zich kan meten met de elite-ploegen", vertelt Stefaan Aesseloos, Algemeen Verantwoordelijke Jeugdopleiding Sportief Rotselaar "Dit voortornooi stond begin juni gepland, maar door corona kon dit tornooi niet doorgaan en hebben we dat laatste plaatsje ingevuld met een ander sterk team."

BORGinsole Cup had gegeerde plaatsen

Bovendien moesten 2 elite teams nog last minute worden vervangen omdat in deze 2 ploegjes spelertjes in quarantaine waren. "Maar binnen de 10 minuten hadden we een waardige vervanger gevonden", aldus nog Aesseloos. Dit mag niet verbazen. De cup heeft intussen een belangrijke plaats in het voetbalmilieu weten te bemachtigen. In totaal hadden zich 80 ploegen ingeschreven, bijna alle elite-jeugdploegen uit eerste klasse van het mannenvoetbal (1A en 1B) waren aanwezig.  "Topploegen, zoals RSC Anderlecht , Club Brugge, Racing Genk, AA Gent, Standard Luik, Antwerp, Beerschot, OHL", gaat hij verder. "Ze waren er allemaal."

Zaterdag speelden 16 U11 ploegen en ook 16 U12 ploegen. Op zondag speelden U8 U9 en U10, ook bij elke leeftijd 16 ploegen.

"Het wedstrijdschema was makkelijk te volgen via een app die werd opgestart via een QR code", aldus nog Aesseloos. " Zo wisten trainers en supporters waar hun kinderen speelden, en konden ze alle uitslagen meteen opvolgen."

De top 3

U8: Winnaar =>  OHL, tweede => KVC Westerlo, derde: RSC Anderlecht

U9: Winnaar => OHL, tweede => KVC Westerlo, derde: Club Brugge

U10: Winnaar => AA Gent, tweede => Standard Luik, derde: KV Mechelen

U11: Winnaar =>  Standard Luik, tweede => Club Brugge, derde: AA Gent

U12: Winnaar => OHL, tweede => AA Gent A, derde: AA Gent B

Na de laatste wedstrijdjes werden alle ploegen op het podium geroepen, kregen ze een medaille en kon elk jeugdteam zich laten horen met hun motivatieliedje en bijhorend dansje.  De top 3 van elke leeftijd ging ook naar huis met een grote beker.

BORGinsole Cup als place to be 

Tijdens de cup werden er ook verschillende talentscouts gespot. Zo waren er zowel op zaterdag als op zondag een 50-tal, waaronder zelfs scouts van Ajax Amsterdam en PSV Eindhoven.

Met trots kunnen we zeggen dat de BORGinsole cup elk jaar aan belangstelling wint", besluit hij. "Dat merken we aan de sterkte van de teams die aanwezig zijn op ons tornooi, aan het aantal talentscouts  en ook het aantal voetbalfans. Er kwamen deze editie ongeveer 2500 bezoekers langs op onze voetbalvelden.   Dit succes is te danken aan een geoliede samenwerking tussen BORGinsole en Sportief Rotselaar.  Elk jaar proberen we net dat tikkeltje beter te doen.  Het resultaat van de volgende upgrade zien we in augustus 2022."

---

Lees meer over