Man (59) aangehouden die rijdt onder invloed, zonder rijbewijs en al vier keer rijongeschikt verklaard is

28 oktober 2024 | 10u34 | Gepost door annpeeters
Zelf achter dieven aan op Oude Markt

De onderzoeksrechter in Leuven heeft een 59-jarige man uit Asse aangehouden onder de vorm van elektronisch toezicht nadat hij in Everberg betrapt werd door de Federale Wegpolitie Brabant voor een reeks inbreuken.

"De onderzoeksrechter in Leuven heeft een 59-jarige man uit Asse aangehouden onder de vorm van elektronisch toezicht nadat hij betrapt werd door de Federale Wegpolitie Brabant toen hij reed onder invloed, spijts verval, spijts herstelexamens en terwijl hij reeds viermaal door verschillende rechtbanken rijongeschikt werd verklaard", zegt het parket van Leuven.

De Federale Wegpolitie Brabant merkte op vrijdag 18 oktober omstreeks 22.15 uur een foutief geparkeerd voertuig op de parking langs de E40 in Everberg op. De politieploeg besloot het voertuig en de bestuurder te controleren. De bestuurder van het voertuig kon geen geldig rijbewijs voorleggen en de geldigheidsdatum van het keuringsbewijs van het voertuig bleek bovendien sinds september verlopen te zijn. Daarnaast legde de bestuurder van het voertuig, een 59-jarige man uit Asse, een positieve ademtest af. 

Na verdere controle bleek de man een verval van het recht tot sturen te hebben, reed hij ondanks eerder opgelegde herstelexamens en terwijl hij door de rechtbank reeds tot viermaal toe rijongeschikt werd verklaard. 

De verdachte werd gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. Tijdens zijn verhoor verklaarde de man dat hij op de hoogte was van zijn rijverbod, maar dat hij een testrit uitvoerde na een reparatie die hij aan het voertuig had verricht. De eigenaar van het voertuig is een kennis van de verdachte.

Parket Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor rijden onder invloed, rijden ondanks verval, rijden ondanks  herstelexamens en rijden terwijl hij reeds viermaal door verschillende rechtbanken rijongeschikt werd verklaard. De verdachte werd op zaterdag 19 oktober voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden onder de vorm van elektronisch toezicht. De raadkamer heeft op dinsdag 22 oktober zijn aanhouding onder de vorm van elektronisch toezicht bevestigd en verlengd met één maand. 

Lees meer over