Gerechtelijke actie in Herent en Kortenberg leidt tot verschillende drugsgerelateerde interventies

HerKo

Op deze zaterdagavond organiseerde de politie van de zone HerKo (Herent-Kortenberg) een gerechtelijke actie gericht op diefstallen en drugs waarbij zowel met anoniem als gestriped voertuig werd gepatrouilleerd op verschillende gekende locaties op het grondgebied van HerKo. Er werd gepatrouilleerd in inbraakgevoelige wijken in onder meer Erps-Kwerps en Veltem-Beisem en aan de stations aangezien inbrekers zich soms met de trein verplaatsen.

Tijdens een voetpatrouille aan het station van Kortenberg werden omstreeks 17.30 uur twee minderjarige jongens opgemerkt op een perron. Na het zien van de politieploeg begonnen de jongeren de plaats te verlaten. Bij het passeren van het schuilhokje waar de jongeren zich ophielden, stelde de politieploeg vervolgens een sterke cannabisgeur vast. Wanneer de jongeren de trap afstapten, zetten zij het op een lopen. Eén jongere hield verderop halt. De andere minderjarige kon een honderdtal meter verder achter een muurtje aangetroffen worden. De zestienjarige gaf toe dat hij cannabis gerookt had. De jongere stond bovendien onder toezicht van de jeugdrechter. Er werd een PV opgesteld wegens schending van de voorwaarden opgelegd door de jeugdrechter: druggebruik en het niet respecteren van het einduur dat hij terug thuis moest zijn.

Er werd die avond ook op verschillende hotspots inzake (drugs)overlast gecontroleerd. Op het Bareelplein in Kortenberg werden vier jongemannen tussen de 22 en 27 jaar aan een controle onderworpen. Drie van hen bleken in het bezit van cannabis te zijn. Voor alle drie werd een PV opgesteld. Daarnaast werd voor een 27-jarige man die in het centrum van Kortenberg werd gecontroleerd, eveneens een PV voor bezit cannabis opgesteld.

Lees meer over