Conservatorium SLAC opent in september afdeling muziek en woord in Herent

Slac
De gemeenteraden van Herent en Leuven keurden recent de oprichting van de interlokale vereniging SLAC-Herent goed.

Zowel vanuit de Koninklijke Harmonie van Herent als vanuit het gemeentebestuur van Herent werd aangeklopt bij het Conservatorium SLAC. Deze vraag kwam reeds jaren geleden op tafel liggen en vandaag is de tijd rijp om de stap tot een samenwerking te zetten. Hierdoor kunnen kinderen vanaf september ook in GC De Wildeman te Herent terecht voor de opleidingen muziek en woord. Een uitstekende zaak voor het Leuvense Conservatorium SLAC én voor Herent.

"We zijn verheugd om dat aanbod in de knappe infrastructuur van De Wildeman te kunnen organiseren. We starten voorzichtig met een aanbod voor de eerste jaren van de eerste graad en hebben plannen om in de loop van de jaren deze vestiging te laten groeien en bloeien", zegt Astrid Pollers, burgemeester van de gemeente Herent.

Het potentieel met de meer dan 1.500 kinderen in de lagere scholen is enorm. Deze nieuwe intergemeentelijke samenwerking is dan ook een win-win, waar zowel het Conservatorium van Leuven als de inwoners van Herent beter van worden. 

Lees meer over