Ontdek het masterplan Zoet Water op de Zoeteroute

17 augustus 2021 | 14u35 | Gepost door annpeeters
infoborden
Deze zomer kan je in en rond het Zoetwaterpark op de Zoeteroute de infopanelen vinden met alle voorstellen voor het gebied.

Na een participatietraject met inwoners uit de gemeente, de voltallige gemeenteraad en experten, is er nu een ambitieus masterplan voor de herontwikkeling van het Zoet Water. Het masterplan bevat voorstellen over de herinrichting van het huidige park en de heraanleg van de Maurits-Noëstraat. Ook de Roosenberg wordt grondig herdacht.

Enkele pioniersprojecten worden snel aangepakt: een ruimer skatepark, een sportveldje, een avontuurlijk fietsparcours (pump-track) en een gezellige ontmoetingsplek zouden de eerste zichtbare veranderingen kunnen zijn in het park. Als volgende stap zal het masterplan ook de noordelijke zone aan de Waversebaan, met vooral sportfuncties, verder uitwerken. 

Vanaf begin juli konden alle inwoners de voorstellen uit het masterplan ontdekken, en dit via het gemeentelijk infoblad en nu ook via info-panelen die opgesteld zijn in het Zoet Water park. Eind augustus hoopt de gemeenteraad dan de finale versie van het Masterplan te bespreken.

Lees meer over