Leerkrachten testen positief: uitgestelde start schooljaar GBS De Hazensprong

30 augustus 2020 | 18u26 | Gepost door annpeeters
De Hazensprong
In Oud-Heverlee werd bij 7 inwoners een COVID-19 besmetting vastgesteld in de afgelopen week. De werkgroep “Lokale uitbraak COVID-19” volgt deze evolutie dagelijks op. Deze inwoners worden door contactonderzoekers en artsen van kortbij opgevolgd en zitten verplicht in thuisquarantaine. Het coronavirus is in Oud-Heverlee niet wijdverspreid. Het gaat voornamelijk om individuele gevallen. Helaas hebben de voorbije dagen ook 2 leerkrachten van GBS De Hazensprong positief getest voor COVID-19. Tijdens de voorbereiding van het schooljaar, had een aantal collega's met hen contact. Ook deze collega's worden getest en door hun arts in preventieve thuisisolatie geplaatst.

"Dit betekent dat het schooljaar in GBS De Hazensprong helaas niet kan starten op 1 september 2020. Het aantal leerkrachten dat tot eind van de week moet thuisblijven is te groot om de kinderen op een veilige manier in klasbubbels les te kunnen geven", zegt Adri Daniëls, burgemeester van Oud-Heverlee. 

"Uiteraard zorgt de school vanaf 1 september voor opvang voor leerlingen en kleuters van wie de ouders niet in opvang kunnen voorzien. We beseffen immers dat deze onverwachte overmachtssituatie ook heel wat ouders voor moeilijkheden stelt. We begrijpen ook dat heel wat kinderen teleurgesteld zullen zijn. De leerkrachten houden deze week digitaal contact met alle leerlingen.  De leerlingen krijgen een aantal taken die zullen helpen om de leerstof te herhalen."  

 Op vrijdag 4 september zal het schoolbestuur de situatie opnieuw evalueren, in overleg met de koepel OVSG, het CLB, de bedrijfsgeneeskundige dienst IDEWE en de preventieadviseur. Ten vroegste op maandag 7 september kan de school eventueel herstarten. De ouders zullen zo snel mogelijk worden ingelicht over de genomen beslissing. Het schoolbestuur gaat uiterst voorzichtig te werk en wil de school enkel in veilige omstandigheden van start laten gaan.  

Lees meer over