Nadine uit Leuven legde 101 km. af in 19 uur en 30 minuten tijdens eerste Hagelandse 101

Hagelandse 101
De eerste editie van de Hagelandse 101 is een succes, ook al heeft niet iedereen het even makkelijk. Nadine Daems (55) uit Leuven legde alvast een feilloos parcours af. Zij stapte de 101 kilometer door het Hageland op 19 uur en 30 minuten. "Velen gaven tijdens de nacht op, het was dan ook koud."

De Hagelandse 101 starte in Leuven en is een soort alternatief voor de Dodentocht maar dan in het Hageland. Nadine wilde met haar deelname geld inzamelen voor Levensloop Leuven (Stichting tegen Kanker). Haar vriendin Marina Hugaerts (60), eveneens uit Leuven, begon in 2019 een Levensloopteam, nadat een kindje in haar familie af te rekenen kreeg met een hersentumor. Zij was diegene die Nadine zo zot kreeg om zich te laten sponsoren en 101 km. te stappen voor het goede doel.

Tevreden

Nadine begon aan haar Hagelandse 101 om 21 uur aan de stelplaats in Leuven, daar moest ze binnen de 24 uur opnieuw arriveren maar dat was duidelijk geen probleem. "Ik ben zeer tevreden dat het gelukt is, op geen enkel moment heb ik het echt moeilijk gehad. De nacht was wel koud en vochtig maar ook daar konden we ons, zonder veel problemen, doorheen slaan. Aan het einde had ik 1 klein probleem aan mijn voeten maar mijn man is ook mijn trainer en zorgde ervoor dat ze gespaard bleven. Ik deed ook al meermaals mee aan De Dodentocht, dus ik heb wel enige ervaring. Toen die dit jaar niet door ging, vond ik dit initiatief een meer dan behoorlijk alternatief."

Lees verder onder de foto. 

Nadine 101
Weinig problemen ondervonden, maar Nadine deed al meermaals mee aan de Dodentocht.

 

Effe nadenken wat volgt

Nadine nam dan ook met veel plezier deel aan het avontuur, nu gaat ze even rusten. "Ik ga nu naar de Kermis en ik ga effe nadenken wat volgt, we zullen wel zien."

Lees meer over