Lennert uit Binkom is Belgisch kampioen tijdrijden

Lennert
Lennert Van Eetvelt (20) uit Binkom mag zichzelf Belgisch Kampioen tijdrijden noemen bij de beloften (U23). In Koksijde was hij de snelste. “Dit doet deugd en het smaakt naar meer.”

Lennert studeert Toegepaste Informatica aan de UCLL in Haasrode, met een aangepast traject, en zit al op de fiets sinds zijn negende. “Ik heb altijd al willen presteren en een verschil maken. Wekelijks zit ik 20 à 25 uur op de fiets om bij de besten te behoren. Mijn ouders en grootouders waren aanwezig en die waren trots, dat doet natuurlijk plezier.”

Dat dit nu gelukt is, is voor de jonge belofte vanzelfsprekend een droom die uitkomt maar hij droomt van meer. “Ik denk dat ik een toer ook wel aankwam. Natuurlijk droom ik ervan om ooit deel uit te maken van het peloton in de Ronde Van Frankrijk. Recent deed ik mee aan de Giro D’Italia U23 waar ik 5de werd in de tijdrit en 16de in het algemeen klassement. Tijdrijden ligt mij echt wel en dat je hierin presteert, maakt je sterker. De vele jeugdwedstrijden en de begeleiding ,van onder andere de Nationale ploeg en vele wielerclubs, maken Vlaanderen één van de beste plaatsen om het te maken in het wielrennen.”

Dat hij in het Hageland woont is evenzeer een troef. “Als renner zoek je vaak een parcours met veel hoogtemeters op om een beter trainingseffect te hebben, dat vind je zeker in het Hageland. Het is één van de mooiste regio's in Vlaanderen om te trainen.”

Voorlopig kan Lennert niet leven van zijn passie maar gedreven is hij wel. “Ik blijf streven naar beter. Volgende week rijd ik de Tour d’Alsace, daarna zien we wel weer. De concurrentie is in elk geval stevig. Stan en Floris Van Tricht uit Boutersem zijn bijvoorbeeld aan een sterk seizoen bezig, Stan werd 8ste op het Belgisch kampioenschap.”

Lees meer over