Kan discotheek 'Manhattan' of 'Belgisch Congo' een plekje bemachtigen op Monopoly Discotheken?

Monopoly
Op 12 februari werd in de Versuz inHasselt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave voorgesteld: Monopoly Discotheken. Deze versie blijft trouw aan het originele spelconcept, maar wordt in een volledig aangepast jasje gestoken. De unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om de uitgaanscultuur met de vele Belgische discotheken op een alternatieve manier te (her)beleven. Het spel komt uit in het voorjaar van 2022.

Met Monopoly Discotheken komt er in navolging van 'Discopoly' uit de Canvasreeks 'Platendraaiers' een officiële versie, onder erkende licentie van Hasbro. In het programma, gepresenteerd door Kristof - DJ 4T4 - Michiels, wordt een licht geworpen op de opmerkelijkste feiten, veranderingen en trends in 50 jaar Belgische DJ-cultuur. In de tweede aflevering laat hij collega-DJ’s het tegen elkaar opnemen in het officieuze BK Discopoly. Na de uitzending stroomden de aanvragen voor deze Discopoly binnen en dus besloot Kristof Michiels het concept verder uit te werken. Hij werd in contact gebracht met Groep 24, de rechtenhouder van Monopoly in België, en zo werd de officiële Monopoly Discotheken geboren.

Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden in deze versie aangepast naar de bekendste discotheken van het land. Er zal plaats zijn voor zowel huidige discotheken, als voor discotheken uit het roemrijke verleden. Zo zal je bijvoorbeeld de Versuz in Hasselt of de Fuse in Brussel kunnen kopen. Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met referenties naar de discotheken. Voor de overige invulling van het bord is het nog wachten tot de lancering in het voorjaar van 2022, wanneer het in de winkelrekken zal komen. Vanaf nu kan het bordspel echter al vooruit besteld worden via www.MONOPOLYDISCOTHEKEN.be. Uit eerdere exclusieve edities van Monopoly bleek dat het zeer snel kan gaan en gezien de roemrijke cultuur van discotheken in ons land verwachten de makers een gelijkaardig scenario.

Van de 22 straatjes op het spelbord werden er al11 ingevuld met hedendaagse discotheken. De overige 11 worden bepaald door discotheekliefhebbers zelf via een poll waarin iconische danstempels uit de voorbije decennia strijden om een plek op het bord. Deze poll loopt van vrijdag 12 februari tot en met zondag 21 februari en omvat ruim 30 discotheken. De 11 locaties met de meeste stemmen verzekeren zich van een plaats op het bord. Stemmen kan via de website www.MONOPOLYDISCOTHEKEN.be.

Monoply

Lees meer over