BV's op vakantie in coronatijden: de vakantie van Sergio

Sergio
Waar gaan de bekende figuren uit onze regio met vakantie? Die vraag stelden wij aan vijf BV's nu de coronamaatregelen ons toch al iets meer vrijheid geven. Wij gingen bij hen aankloppen en vroegen meteen ook naar hun vakantie-ervaringen vóór de coronacrisis. Vandaag is het de beurt aan Sergio.

Het moet gezegd zijn: Sergio kiest voor een wel heel aparte vakantiebestemming dit jaar. “Normaal vind je ons in de buurt van Benidorm maar aangezien ik eindelijk weer mag optreden en er best veel boekingen zijn, blijf ik in ons land en ga ik later wel naar Spanje. Ik heb er zoveel goesting in", klinkt het.

In niet-coronatijden trekt de zanger elke maand vijf dagen naar het appartement van zijn ouders in de buurt van Benidorm. “We zitten net buiten de drukte en het is er heel rustig. Ik ga al sinds kindsbeen af met mijn grootouders naar daar en ben echt verliefd geworden op de regio. Ik heb er heel veel vrienden maar deze zomer ga ik passen want de goesting om weer op te treden is te groot, ik heb zolang in eigen kot doorgebracht. Het zijn nog geen grote events, eerder veel privé-feestjes maar dat vind ik even leuk, als ik maar mijn ding kan doen. De agenda zit best goed vol en dat maakt mij blij, ik heb lang genoeg in mijn kot gezeten.”

"Kan er mijzelf zijn"

Met zijn ouders trok Sergio destijds ook vaak naar Italië maar zelf kiest hij toch voor de Costa Blanca. “Het is daar nog betaalbaar en dat is niet onbelangrijk. Je hoeft er ook geen kostuum aan en ik kan er mijzelf zijn, dat is voor mij heel belangrijk. Ik vind het niet zo leuk wanneer ik mij moet aanpassen en iemand anders moet worden dan ik eigenlijk ben (lacht).”

Benidorm zelf kan de zanger best bekoren maar hij verkiest een locatie in de buurt, waar het rustiger is zodat hij kan kiezen tussen beiden. “Het is daar zo mooi. Zodra je buiten de stad komt, ben je in het echte Spanje met zijn mooie en pittoreske dorpen. Ik vind er ook alles wat me interesseert en dat het er zo goed als altijd mooi weer is, vind ik ook wel fijn. Anderzijds zit ik tegenwoordig veel minder in de zon dan vroeger. Op mijn kopje staat amper of geen haar meer en dan verbrand je snel. Ik merk ook dat ik pigmenten krijg op mijn huid, wellicht een gevolg van te veel in de zon te hebben gezeten. Wijsheid komt met de jaren hè, tenminste bij sommigen (lacht).”

"Ik koken? Zot zeker?"

Tijdens de coronacrisis kon ook hij weinig of niet naar zijn geliefd plekje in het zuiden. “Ik ben er 2 keer geweest de voorbije maanden maar dat waren essentiële verplaatsingen. Mijn vader kreeg kanker en wilde het appartement verkopen waar ze zelf vaak verbleven. Door de coronamaatregelen slaagden we er maar niet in om het leeg te maken maar je kan dit natuurlijk niet eeuwig uitstellen. De koper werd ook ongeduldig, en dus ben ik naar daar gegaan om het te regelen. Intussen is hij gelukkig aan de beterhand. Vandaag kleurt Spanje weer rood en ik vrees dat het pas opgelost geraakt als ook de jongeren gevaccineerd geraken. Ik kreeg intussen mijn tweede spuit en eind juli ben ik dus volledig gevaccineerd, dat is toch een opluchting.”

Wanneer hij zelf naar Spanje gaat, is koken niet meteen aan de goedlachse artiest besteed. “Ben je gek, dat ik daar ga koken? Op restaurant gaan is er nog heel goed betaalbaar en zelfs goedkoop, waarom zou ik er dan koken. Wanneer mijn vrouw meegaat, doet zij dat wel maar zij vindt dat leuk, ik dus niet (lacht). Hopelijk kunnen we in het najaar wel weer naar daar want ik mis het toch wel.”

Tekst: Dirk Desmet.

*De foto van Benidorm is van Pixabay, die van de zanger van zijn sociale media. 

Lees meer over