BV's op vakantie in coronatijden: de vakantie van Niels Albert

Niels Albert en Valeska in Mallorca
Waar gaan de bekende figuren uit onze regio met vakantie? Die vraag stelden wij aan vijf BV's nu de coronamaatregelen ons toch al iets meer vrijheid geven. Wij gingen bij hen aankloppen en vroegen meteen ook naar hun vakantie-ervaringen vóór de coronacrisis. Vandaag is het de beurt aan Niels Albert en zijn Valeska.

Op vakantie gaan, het stond nooit echt op het verlanglijstje van Niels Albert. Wanneer hij nog als veldrijder actief was, stond ook de vakantie steevast in het teken van zijn favoriete sport. Het vliegtuig naar Mallorca nemen deed hij om daar te gaan trainen. Ook na het einde van zijn sportieve loopbaan, veranderde dit niet echt. De fietsenwinkel die hij eind 2014 in Tremelo opende slorpte al zijn tijd op. En als hij al eens weg ging, was het vaak om nieuwe fietsen te gaan bekijken in het buitenland. Maar zoals dat zo vaak in het leven is, besliste het leven hier onlangs anders over. Of in het geval van Niels, de ernstige ziekte waaraan zijn vader onlangs plots ten prooi is gevallen. "Wacht niet tot je pensioen om van je leven te genieten, wacht zelfs niet tot je 50ste, maar doe het nu", zei hij zijn zoon. Een boodschap die Niels heel erg heeft doen nadenken. Met drastische beslissingen.

Zo verblijft hij in juli niet alleen met zijn gezin en zijn broer voor een weekje in eigen land in Centerparcs - op zich al een primeur - , maar trekt hij in augustus samen met zijn levensgezel Valeska en dochtertje Alexine ook nog naar Mallorca om er te genieten van zijn mooie gezinnetje en het mooie weer. "Om dit mogelijk te maken hebben we ook voor het eerst in de winkel een collectief verlof ingevoerd", vertelt Valeska. "Aangezien hier sinds de uitbreiding van de fietsenwinkel 13 mensen werken, werd het ook te ingewikkeld om steeds alle afwezigheden te regelen en zouden we heel de zomer langs steeds iemand te kort komen."  En dus trekt het jonge gezinnetje voor het eerst met het vliegtuig op vakantie. Naar Mallorca, waar Niels waarschijnlijk wel in de voormiddag nog een beetje zal fietsten. Want het fietsen, dat zit nog steeds in zijn bloed. "Maar voor de rest wil ik vooral niets doen, aan niets denken en vooral geen mails bekijken", bekent hij.

Waarbij hij ook meteen de daad bij het woord zal voegen. "Mijn gsm blijft op de kamer liggen", verduidelijkt hij. "Als ze mij in dringende gevallen willen bereiken, moeten ze dat maar via Valeska doen." Want rust, dat heeft Niels na een bijzonder druk jaar wel heel hard nodig. Zo was het niet alleen heel druk in de winkel met al die sportievelingen die tijdens de lockdown bijna niets anders konden doen dan fietsen, werd die winkel ook verbouwd en is het enthousiaste koppel ook gestart met de plannen voor de bouw van hun nieuwe huis. Al is die rust hem misschien ook niet echt gegund. "Als Mallorca rood zou krijgen bij ons vertrek, zullen we niet vertrekken", bekent Valeska. "Het is voor ons immers niet mogelijk om nadien nog in quarantaine te gaan. Gelukkig hebben we nog Centerparcs in eigen land, dat kunnen ze ons alvast niet afpakken." En de rest, dat zien ze dan wel, Volgens de leuze die al meer dan een jaar voor iedereen geldt: het is zoals het is. 

Tekst: Conny Justé.

Niels Albert en Valeska in Mallorca
Niels Albert en Valeska in Mallorca
Niels Albert en Valeska in Mallorca
Niels Albert en Valeska in Mallorca

Lees meer over