Herinrichting kruispunt leidt tot verkeershinder op Tiensesteenweg in Lubbeek

wegenwerken lubbeek tiensesteenweg
Vanaf 2 augustus tot half september kunnen weggebruikers best rekening houden met verkeershinder op de Tiensesteenweg in Lubbeek, meer bepaald ter hoogte van het kruispunt van de steenweg met de Boutersemstraat en de Helstraat. Het verkeer zal door werken van het Agentschap Wegen en Verkeer maar alternerend voorbij het kruispunt kunnen en de twee zijstraten worden volledig afgesloten. Fietsers zullen tijdens de volledige duur van de werken moeten afstappen en te voet door de werfzone moeten gaan.

Van 2 augustus tot half september zal er hinder zijn op het kruispunt, zowel voor auto’s als fietsers.

Autoverkeer

  • Het verkeer op de Tiensesteenweg (N223) kan in beide richtingen voorbij het kruispunt rijden. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat auto’s beurtelings langs de werf kunnen.

  • De toegang naar de twee zijstraten (Boutersemstraat en Helstraat) wordt afgesloten. Men kan de zijstraat dus niet in- of uitrijden.

  • Als laatste stap van de werken krijgt heel het kruispunt een nieuwe asfaltlaag. Wanneer dit het geval is, moet gedurende één nacht het kruispunt helemaal worden afgesloten. Z

 

Fietsers

  • Fietser moeten afstappen en te voet langs de werf gaan. De aannemer zorgt ervoor dat dit op een veilige manier kan gebeuren.
     

Conflictvrij

Aan het kruispunt gebeuren vandaag geregeld ongevallen. De Helstraat en de Boutersemstraat sluiten allebei niet loodrecht aan op de Tiensesteenweg, wat het kruispunt erg onoverzichtelijk maakt. Wegen en Verkeer plaatst verkeerslichten om het verkeer op het kruispunt in goede banen te leiden. Ook voor fietsers en voetgangers gaat de situatie erop vooruit. Er komen zebrapaden aan het kruispunt en twee oversteekplaatsen voor fietsers. De lichtenregeling wordt bovendien helemaal conflictvrij: fietsers en voetgangers krijgen dus groen wanneer het licht voor alle auto’s op rood staat.

Uitvoering in twee fasen
Het kruispunt wordt in twee helften aangepakt. Het autoverkeer op de Tiensesteenweg (N223) kan altijd beurtelings voorbij de werf rijden.

Lees meer over