Voetbalterreintje Prins Regentplein wordt heraangelegd

30 augustus 2021 | 16u35 | Gepost door annpeeters
prins regentplein
De stad Leuven gaat het voetbalterreintje aan het Prins Regentplein heraanleggen. Het is druk gebruikt en de ondergrond is aan vervanging toe.

Het sportterrein Prins-Regentplein bevindt zich in wijk Casablanca in deelgemeente Kessel-Lo. Het huidige sporterrein is beschadigd, de bestaande ondergrond is stuk. De harde kunststof is opgeblazen en op verschillende plaatsen gebarsten. Een vernieuwing is dus nodig. Daarnaast vraagt de jeugd uit de buurt de toevoeging van voetbaldoelen aan dit sportterrein.

Er komt een grondige heraanleg met nieuwe ondergrond, nieuwe goals voor zowel voetbal als basket. De renovatie wordt op 200.000 euro geraamd. Momenteel wordt de aanbesteding opgestart, de uitvoering is dan gepland in het voorjaar 2022.

OHL heeft aangegeven mee in dit project te willen stappen vanuit sociaal oogpunt. Naast een financiële inbreng zou OHL ook trainers uit de buurt opleiden die dan op hun beurt jongeren kunnen trainen, tornooitjes organiseren en de sociale integratie in de buurt versterken. Op die manier wil OHL ook zijn sportieve verbondenheid met de stad en de buurten tonen en een sociaal engagement opnemen.

Lees meer over