Verkeersinbreuken: een overzicht

Alcohol in het verkeer
Vrijdag- en zaterdagnacht stelde de Leuvense Politie een aantal verkeersinbreuken vast.

Zaterdagavond even voor middernacht merkte een patrouille in de Pereboomstraat een bestuurder van een bromfiets op zonder helm. De 21-jarige man uit Herent werd aan kant gezet voor controle. Hij bleek onder invloed te zijn en testte positief op drugs. Bij een fouille bleek hij nog een gebruikshoeveelheid cannabis op zak te hebben. Voor al deze inbreuken werd proces-verbaal opgesteld.

Even na middernacht werd in het centrum van de stad een 43-jarige autobestuurder uit Rotselaar opgemerkt toen hij enkele keren op straat stopte om een praatje te maken met voorbijgangers. Hij werd aan kant gezet en legde een positieve ademtest af. De man sprak voorbijgangers aan om de weg te vragen. Hij was naar Leuven afgezakt om nog iets te drinken, maar was vergeten dat de cafés na 22 uur dicht moeten.

Even voor 3 uur kwam het op het kruispunt van de Platte Lostraat en de Désiré Mellaertsstraat in Kessel-Lo bijna tot een aanrijding tussen een 36-jarige bestuurder van een motorfiets en een politiepatrouille. De motorfietser reed het kruispunt op zonder voorrang te verlenen. De man legde een positieve ademtest af.

Lees meer over