Tiensesteenweg 2 avonden/nachten gedeeltelijk afgesloten vanaf 1 februari

26 januari 2021 | 07u57 | Gepost door annpeeters
Tiensesteenweg
De Tiensesteenweg krijgt na het kruispunt Meerdaalboslaan (N25) tot en met het kruispunt van de Tiensesteenweg met de Vlinderlaan/Uitbreidingslaan een nieuwe laag asfalt.

De werfzone wordt twee avonden/nachten begin februari volledig afgesloten vanaf 20u ‘s avonds tot 6u. ‘s ochtends. Overdag kan al het verkeer doorrijden. Tijdens de afsluiting van de Tiensesteenweg in beide richtingen gelden er vanaf maandagavond 1 februari (20u.) tot woensdagochtend 3 februari (6u.) omleidingen voor lokaal en doorgaand verkeer. Vanaf woensdagavond 3 februari worden er dan nog detectielussen aan de verkeerslichten in het wegdek geslepen. Die werken gebeuren met een mobiele werf en zonder omleiding. Fietsers en voetgangers kunnen zich tijdens de werken voorzichtig door de werfzone begeven. Omwonenden en bedrijven ontvangen binnenkort een bewonersbrief.

De aannemer verwijdert op maandagavond 1 februari 2021 vanaf 20u de huidige bovenste laag asfalt tot de volgende ochtend 2 februari 2021 (6u). Op dinsdag 2 februari  ‘s avonds om 20u start de aannemer met het aanbrengen van de nieuwe laag asfalt en aansluitend hierop worden de nieuwe markeringen aangebracht. Van woensdagavond 3 februari tot donderdagochtend 4 februari worden er nieuwe detectielussen in het wegdek geslepen. De werken zijn dan normaal gezien beëindigd op donderdagochtend (6u.) 4 februari. Voor omwonenden zullen de freeswerken en het inslijpen van de detectielussen voor tijdelijke geluidshinder zorgen. 


Werfzone inclusief kruispunt Vlinderlaan/Uitbreidingslaan met Tiensesteenweg 2 avonden/nachten in beide richtingen afgesloten, overdag open

De Tiensesteenweg (N3) wordt telkens tussen 20u en 6u van maandagavond 1/2/2021 op dinsdagochtend 2/2/2021 en van dinsdagavond 2/2/2021 op woensdagochtend 3/2/2021 in beide rijrichtingen volledig afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Voor doorgaand verkeer geldt er een omleiding via de E40 Haasrode - afrit Boutersem (tot 10 ton) . Het zware vrachtverkeer (+10t) dient afrit Tienen (of vice versa) te gebruiken.
 

Fietsers en voetgangers hebben doorgang in de werfzone maar dienen zeer waakzaam te zijn in de buurt van de grote machines.  De  Vlinderlaan en de Uitbreidingslaan zullen ook beide nachten gesloten worden voor gemotoriseerd verkeer tussen 20u ‘s avonds en 6u ‘s ochtends. Een plaatselijke omleiding wordt voorzien, zodat beide zijden van de Tiensesteenweg lokaal kunnen omrijden naar de Meerdaalboslaan (Expressweg) via de Oude baan, Vengerstraat, Korbeek Losestraat, Dassenstraat, Parkstraat en Geldenaaksebaan.

Lees meer over