Student fietst naar Oekraïne voor SOS Kinderdorpen

30 augustus 2021 | 08u29 | Gepost door annpeeters
Yaremma Vengrynovych
Leuvens student Yaremma Vengrynovych (23) vertrok zaterdag voor een fietstocht van 2.000 kilometer naar Oekraïne. Hij liet zich sponsoren en dat leverde meer dan 6.000 euro op voor SOS Kinderdorpen.

Vanop het Leuvense Martelarenplein vertrok Yaremma Vengrynovych zaterdag om 13 uur aan een drie weken durende fietstocht naar Oekraïne. Hij rijdt door negen landen. Met de fietstocht wil Yaremma kinderen steunen die slachtoffer zijn van oorlogsgeweld in zijn thuisland.

"Ik ben hier geboren en woon hier al mijn hele leven, maar jaarlijks ga ik op bezoek bij mijn familie in Oekraïne en zie ik dat er in sommige gebieden van het land grote noden zijn. Oekraïne is een prachtig land met een ongelooflijk mooie natuur,  maar het land heeft heel veel moeite om stappen voorwaarts te zetten. In 2014 is er een conflict met Rusland uitgebroken en daar zijn de problemen begonnen. Sindsdien is er oorlog in het oosten van het land, nabij de Russische grens. Er zijn al meer dan 10.000 doden gevallen en 1,6 miljoen mensen hebben hun huizen en hun bezittingen moeten achterlaten. Heel veel kinderen kennen geen normale jeugd, door constant te moeten vluchten, ze horen schoten en zien tanks voorbij rijden. Hierdoor lopen ze trauma's op. Deze kinderen hebben hulp nodig. Ik wil een handje helpen waar ik kan", zegt Yaremma Vengrynovych. 

Je kan de avonturen van Yaremma hier volgen. 

Lees meer over