Stad Leuven opent bikewash aan Sporthal Heverlee

bike cleaner

Om gravel- en mountainbikers in de regio Leuven nog beter in de watten te leggen, heeft stad Leuven een bikewash in gebruik genomen aan Sporthal Heverlee. 

“Offroadfietsers spelen we in Leuven graag in de kaart. Mountainbikes en gravelbikes duiken steeds vaker op. Het is daarom logisch dat we investeren in basisvoorzieningen. In juli lanceerden we de Frans Claes-gravelroute, een gravelvriendelijke variant op de bestaande succesvolle Frans Claes mountainbikeroute. Voor offroadfietsers voorzien we aan Sporthal Heverlee, het eindpunt van die route, een permanente, handige fietsafspuitstand. Zo’n bikewash maakt de ervaring alleen maar leuker. En natuurlijk kunnen ook buurtbewoners er hun fiets komen wassen ”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V).

"De stad Leuven investeerde net iets meer dan 6.500 euro in de bikewash van Heverlee. Volgend jaar moet er een tweede gelijkaardige installatie komen. We mikken op begin 2025 om ook op de Philipssite, startpunt van de Frans Claes-route, een bikewash te openen, die groter en gesofisticeerder zal zijn. Deze basisvoorzieningen helpen om offroad fietsen in Leuven nog aantrekkelijker te maken.”

Een wasbeurt in de bikewash kost fietsers 50 cent, te betalen via bankkaart of smartphone. Naast de bikewash biedt de stad aan voordelig tarief ook kleedkamers met douches te huur aan, ideaal voor groepen fietsers die de sporthal als uitgangsbasis nemen.

Lees meer over