Sarah De Vos publiceert een eerste monografie met volledig overzicht van haar oeuvre

sarah de vos
De Leuvense kunstenares Sarah De Vos presenteert voor het eerst een monografie met een volledig overzicht van haar rijke oeuvre, dat al meer dan 18 jaar omspant. Haar werk is reeds opgenomen in talrijke belangrijke collecties in België, en was in recente jaren onder meer te zien op de Biënnale van de Schilderkunst en de Triënnale van Brugge.

Sarah De Vos woont en werkt in Leuven. Ze studeerde schilderkunst aan Sint-Lucas Antwerpen en volgde een postgraduaat op De Ateliers in Amsterdam. Ze heeft momenteel een atelier in Cas-co.

Voor de kunstenaar vormde het uitbrengen van het boek een bijzondere uitdaging.  “Een monografie uitbrengen is een interessante oefening”, vertelt Sarah De Vos, “het biedt een nieuwe en frisse kijk op waar je al die jaren mee bezig bent geweest. Maar je ontdekt ook nieuwe, onvermoede verbanden doorheen je werk.” 

De monografie biedt een overzicht van het werk van Sarah De Vos van 2003 tot 2021. Het wordt begeleid met teksten in het Engels en in het Nederlands van Els Wuyts, Frank Maes en Frederic De Meyer.
 


 

Lees meer over