Publiek vindt nog niet massaal de weg naar GP Jef Scherens

De start van de GP Jef Scherens.
Leuven kijkt erg uit naar het WK Wielrennen in september maar de GP Jef Scherens was al een mooie opwarmer. Weinig grote namen op de deelnemerslijst en dat resulteerde in eerder magere opkomst van het publiek. De Leuvense horeca hoopt alvast dat er volgend jaar enkele grote wielerhelden deelnemen zodat de terrasje vlot gevuld raken.

Golazo zet sinds kort mee haar schouders onder de praktische organisatie van de GP Jef Scherens en zal samen met de Koninklijke Stoempersclub Leuven de werking verder professionaliseren de komende jaren. De nieuwe samenwerking op vlak van communicatie, sponsoring en hospitality ging in voor de editie van vandaag en dat leverde een spannende koers op met Niccolò Bonifazio die net zoals in 2019 met de zege aan de haal ging. Wat de samenwerking nog niet opleverde, was een massa volk. Daar zijn meerdere oorzaken voor zoals de coronabeperkingen en de grote concurrentie met andere wielerwedstrijden zoals bijvoorbeeld de Vuelta. Ook het vroege startuur en de veranderde datum waren geen cadeaus. Voor de horeca was het alvast geen hoogdag, al liepen de terrasjes die langs het parcours lagen wel vol. Bij de stad Leuven weerklinkt er tevredenheid over de samenwerking met Golazo maar leeft wel de hoop dat de GP Jef Scherens de volgende jaren aan uitstraling kan winnen.

“Er moeten nog stappen worden gezet maar die zullen gezet worden”, vertelt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). “De samenwerking tussen de Koninklijke Stoempersclub Leuven en Golazo heeft potentieel en dat zal er de komende jaren moeten uitkomen. Er was inderdaad nog geen massa volk maar er zijn verzachtende omstandigheden zoals de concurrentie van andere wielerwedstrijden. Ik ben er zeker van dat de GP Jef Scherens de volgende jaren zal groeien als evenement en meer uitstraling zal krijgen zodat er meer volk naar de binnenstad komt. Dat is van groot belang voor onze horecazaken.”

Lees meer over