Politiecombi moet uitwijken voor vrachtwagen en knalt tegen gevel

Gevel Tervuursesteenweg
Op de Tervuursesteenweg in Heverlee is in de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 0.30 uur, een politiecombi tegen de gevel van een huis gereden. Dat gebeurde nadat een 31-jarige vrachtwagenchauffeur zich van pedaal vergiste en vol op de gas duwde in plaats van op de rem. Voor de bestuurder van de politiecombi zat er niets anders op dan uit te wijken, tegen de gevel van een huis.

"De politie was omstreeks 0.30 uur voor een dringende opdracht onderweg op het gedeelte tussen Tabor en de Leuvense ring. Op dat moment kwam er uit een privéweg aan de linkerkant, tegenover de Egenhovenweg, een vrachtwagen gereden, die eigenlijk moest wachten. De bestuurder, een 31-jarige man uit Namen, zou de verkeerde pedaal ingedrukt hebben en duwde vol op de gaspedaal in plaats van op de rem. De vrachtwagen kwam daardoor al op de rijbaan terecht. Daarop is de chauffeur van het politievoertuig onmiddellijk naar rechts uitgeweken, met de schade aan het huis tot gevolg", zo vertelt Leuvens politiewoordvoerder Mathieu Caudron.

De woning raakte beschadigd aan de buitengevel. De brandweer stutte de gevel. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoeveel schade er precies aan de woning is. De inzittenden van het politievoertuig werden ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Na controle hebben ze het ziekenhuis met lichte verwondingen verlaten. De bestuurder van de vrachtwagen was niet onder invloed van drank of drugs en bleef ongedeerd. Het zou zijn eerste werkdag geweest zijn.

Lees meer over