Nieuwe fietstocht tussen Leuven en Tienen

Werken Martelarenlaan: fietsers worden omgeleid
Op zondag 29 augustus kan je komen fietsen tijdens de Heuvelkesroute. De Heuvelkesroute is de nieuwe recreatieve fietstocht van Landelijke Gilden en staat garant voor fietsen langs rustige en heuvelachtige wegen in de streek tussen Leuven en Tienen.

Een stukje geschiedenis
Trouwe fietsers herinneren zich misschien de Ronde van Leuven, die in 2019 voor de laatste keer georganiseerd werd. Een deel van de organisatoren neemt de kennis en ervaring mee en stampen zo de Heuvelkesroute uit de grond. Deze fietstocht gaat voor een volledig nieuw parcours, maar wel met de jarenlange ervaring en vlotte organisatie van de Ronde van Leuven. Nieuw is de picknickpakket met produkten uit de korte keten die je op voorhand kan bestellen.

Praktisch

Starten doe je op één van de twee startplaatsen. Ter plekke kies je voor een route van 30 of 60 kilometer

  • Bierbeek: parochiezaal, Dorpsstraat 28
  • Kortrijk-Dutsel: Dorpsplein

Op elke startplaats kan je even uitrusten en genieten van een drankje (indien de coronamaatregelen dit toelaten).

Vooraf inschrijven is verplicht en kan t.e.m. 23 augustus via www.heuvelkesroute.be. Deelname kost 3 euro voor leden van Landelijke Gilden en 4 euro voor niet-leden. Hierdoor is men verzekerd gedurende de tocht én maakt men kans op één van de vier zelfplukbons van bloemenplukveld de Fleurderij in Bierbeek.

Voor de picknick betaalt men 8 euro extra, in de mand zitten twee belegde sandwiches van de lokale bakker met kaas van de Melkerhei uit Linter en hesp van de lokale beenhouwer, aangevuld met een appelsapje en appel van Vandervelpen uit Bierbeek en ‘wafeltjes van ons bomma’ uit Meensel-Kiezegem. Dankzij de steun van de provinciale landbouwkamer Vlaams-Brabant zit de picknick verpakt in een koeltasje.

 

Meer info:
www.heuvelkesroute.be

Lees meer over