Leuvenaars uitgedaagd tot halve marathon

Leuven halve marathon
Sinds begin dit jaar schotelt de stad Leuvenaars elke maand via de sportapp Strava sportieve uitdagingen voor in het kader van haar titel als Europese sportstad. Daar zijn telkens prijzen mee te winnen. Hoe meer het jaar vordert, hoe meer er afgewisseld wordt tussen eenmalige acties en uitdagingen die verder bouwen op de voorbije maanden. De septemberopdracht is vrij pittig. De Leuvenaars worden namelijk uitgedaagd om een halve marathon te lopen.

“We houden de uitdagingen vaak laagdrempelig, zodat iedereen het wel eens kan proberen", zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V) "Zo moet je soms een leuke foto of mooie vorm van rondje lopen of fietsen. Maar we willen ook de Leuvenaars die alles meedoen blijven uitdagen. Zo bouwen we al enkele maanden in een van onze uitdagingen het aantal kilometers op. Ditmaal vragen we aan de Leuvenaars om een halve marathon te lopen. En te zeggen dat we ooit begonnen met 5 kilometer.”

De halve marathon-uitdaging vindt plaats van 13 tot 19 september. De drie dames en drie heren met de beste tijden krijgen een gratis deelnameticket voor de eindejaarscorrida. “In augustus liepen nog 168 mensen 15 kilometer. Ik ben benieuwd hoeveel er nu klaar zijn voor de halve marathon”, besluit Geleyns.

Lees meer over