Leuven krijgt primeur om coronaproof nieuwe mensen te ontmoeten

5 februari 2021 | 11u54 | Gepost door annpeeters
wandelen
Ons sociaal leven wordt door de huidige crisis sterk ingeperkt. Al bijna een jaar lang leren we weinig of geen nieuwe mensen kennen en zijn we genoodzaakt om steeds met dezelfde personen te praten. Daar wil move to talk verandering in brengen: Move to Talk biedt georganiseerde fiets- en wandeltochten aan, volledig conform aan de huidige corona-maatregelen. Het doel? Nieuwe mensen ontmoeten op een veilige manier.

“Ik kreeg via de media vaak de signalen dat mensen vereenzamen. We horen bovendien steeds tegenstrijdige informatie over de vaccinaties en er duiken overal nieuwe varianten van het virus op. Het einde van de tunnel lijkt nog niet in zicht”, zegt Move to Talk-oprichter Jasper De Valck. “Maar het sociaal leven hoeft niet te stoppen en nieuwe mensen leren kennen is nog steeds mogelijk.”

Veilig sociaal contact

Tijdens de activiteiten worden de mensen verdeeld in duo’s en wordt het totaal aantal deelnemers gelimiteerd. Zo komen de duo’s niet met andere duo’s in contact maar hierdoor zijn de plaatsen weliswaar beperkt. De wandel- en fietstochten zijn heel toegankelijk en een babbeltje kunnen slaan primeert. De buitenlucht zorgt voor natuurlijke ventilatie, wat de veiligheid bevordert.

Zin in een babbeltje of misschien iets meer?

Singles worden rond Valentijn vaak vergeten en bovendien maakt de crisis het voor deze mensen niet eenvoudig om een (potentiële) partner te vinden. Om ook kansen te creëren voor deze doelgroep ontwikkelde Jasper twee formules:

● Casual: voor mensen die gewoon even willen babbelen.

● Cupido: voor singles die op zoek zijn naar een potentiële partner.

Geen datingbureau of commercieel bedrijf

Ondanks de “cupido” formule is Move to Talk zeker geen datingbureau. Er is dus geen sprake van persoonlijkheidsanalyses en de duo’s worden willekeurig samengesteld. Afhankelijk van de activiteit die je kiest, zal je gekoppeld worden met een man of vrouw.

Move to talk vraagt een bijdrage van 3€ aan de deelnemers. “Dit is vooral om de tijdsinvesteringen te compenseren”, zegt Jasper “Het hoofddoel blijft mensen bij elkaar brengen en sociale winst is wat telt”.

Leuvense primeur

Waarom Leuven? “Ik koos voor Leuven om mijn idee uit te testen, aangezien de stad een innoverend en “open-minded” karakter heeft. Daarom zijn de eerste activiteiten op het Leuvense grondgebied ingepland. Indien het aanslaat, worden andere regio’s toegevoegd”, aldus Jasper.

 Meer info en inschrijven via https://movetotalk.com

Lees meer over