Leuven Air verzorgt de soundtrack bij uw zomer

Leuven Air
Komende zomer kunnen alle Leuvenaars zeven weekends lang genieten van optredens van de beste muzikanten tijdens Leuven Air. Het muzikale zomerprogramma is een alternatief voor de evenementen van Het Groot Verlof die normaliter plaatsvinden op de Grote of de Oude Markt in het centrum van Leuven.

Onder andere Tourist LeMC, Milow, Zwangere Guy en zelfs de kranige knarren van Kool & The Gang zullen de komende maanden de temperatuur de hoogte injagen op het podium van Leuven Air. Het evenement vervangt Het Groot Verlof waarbij in normale omstandigheden talloze activiteiten doorgaan op de pleinen en in de straten van Leuven. Om alles coronaveilig te laten verlopen, is besloten om het muzikale zomeraanbod te verhuizen naar een groot grasveld tegenover de kazerne in Heverlee.

Beperkt dansen

“We zijn klaar om per optreden zo’n tweeduizend muziekliefhebbers te ontvangen”, vertelt de coördinator van het zomerfestival Kris Peeters. “De nieuwe locatie maakt het mogelijk om te allen tijde genoeg afstand te bewaren tussen de bezoekers en alles coronaveilig te laten verlopen. We hebben drie zones ingericht voor het podium. De mensen moeten dan via een vast traject naar hun eigen zone gaan waar ze een eigen tafel toegewezen krijgen. Elke tafel heeft een eigen drankverantwoordelijke die als enige mag rondwandelen om verfrissingen te halen. Ook heeft elke zone eigen sanitaire voorzieningen ter beschikking.” Iedereen die de intentie had om duchtig de beentjes los te gooien op de muziek van Clouseau of Arsenal mag die plannen alvast opbergen. “Het is niet de bedoeling dat iedereen dicht bij elkaar gaat dansen voor het podium. Een danspasje mag zeker, maar dan wel rond je eigen tafel”, aldus Peeters.

(lees verder onder de foto)

Leuven Air

Rauwe rap en vrolijke kinderliedjes

“Een van de kernbegrippen van Leuven Air is diversiteit”, dixit Leuvens schepen van Cultuur Denise Vandevoort. “Daarom hebben we getracht de line-up zo op te stellen dat er zeker een artiest is voor iedereen. Van de rauwe raps van Yung Mavu tot de vrolijke kinderliedjes van kapitein Winokio, alles komt aan bod. We hebben zelfs enkele gratis concerten ingepland zoals bijvoorbeeld een optreden van Raymond van het Groenewoud.”

Om de festivalgangers vlot tot op Leuven Air te krijgen zijn er enkele parkings ingericht in de buurt van de kazerne en vlak voor het feestterrein komt er een ruime fietsenparking. “Daarnaast hebben we ook een shuttledienst op poten gezet”, laat Vandevoort nog weten. “De bezoekers kunnen om het kwartier een bus nemen aan het station van Leuven die hen hier vlak voor de toegangspoort afzet.” Tot een uur na afloop van de optredens zullen er bussen terug naar het station rijden.

Meer info over het programma van Leuven Air en de tickets via deze link.

Lees meer over