Internering en celstraf voor overvallers nachtwinkel

12 oktober 2021 | 17u11 | Gepost door redactieleuven…
Vier verdachte dieven betrapt in Leuven en Bertem

Een jaar cel met uitstel en de internering, dat is het verdict voor twee stuntelige overvallers die het vorig jaar gemunt hadden op een nachtwinkel in Lubbeek. De twee twintigers zetten het op een lopen, toen de uitbater zich tegen hen keerde. Even later liepen ze recht in de armen van de politie.

Leuvenaars M.F. (22) en A.H. (26) stormden op 16 januari vorig jaar omstreeks kwart voor tien ’s avonds de nachtwinkel langs de Diestsesteenweg, op de grens van Leuven en Lubbeek, binnen. Ze waren gemaskerd en eisten van de uitbater dat hij hun sporttas vol laadde met sigaretten. Om hun woorden kracht bij te zetten, klopte H. met een hamer op de toonbank. Maar de uitbater deinsde niet terug voor het duo en kwam achter zijn toog vandaan. De twee verlieten met geknepen billen de zaak en vluchtten naar het naburige Lindenbos, waar ze hun kledij hadden achter gelaten. In de vlucht vergaten ze de sporttas, met daarin naam en telefoonnummer. Daarna hadden de twee het lumineuze idee om polshoogte te gaan nemen aan de nachtwinkel. De opgetrommelde agenten zagen het graag gebeuren en sloegen de twintigers meteen in de boeien. 
M.F. kreeg een jaar cel met uitstel. Zijn kompaan was volgens de rechtbank niet toerekeningsvatbaar en wordt geïnterneerd. Hij sloeg in Tienen ook nog een man in een appartementsgebouw toen die kwam klagen over geluidsoverlast. Hij zal nu residentieel worden behandeld.

Lees meer over