Inschrijven aan de KU Leuven ook dit jaar online

15 augustus 2021 | 17u28 | Gepost door annpeeters
Inschrijven aan de KU Leuven kan voor het eerst volledig online
Ook dit jaar kunnen studenten die zich voor het eerst inschrijven aan de KU Leuven dat volledig online doen. Een bezoek aan de Universiteitshal is niet meer nodig. Wie toch nog graag wil langskomen, is uiteraard van harte welkom, maar steeds op afspraak.

Tot voor het academiejaar 2019-2020 was het jaarlijks een vaste waarde in het Leuvense straatbeeld: vanaf half augustus schoven nieuwe studenten aan in de Naamsestraat om zich in te schrijven aan de KU Leuven. In de Universiteitshal kregen ze een studentenkaart en heel wat nuttige informatie over het studentenleven. Vorig jaar kon dat niet door de coronamaatregelen, dus schakelde de universiteit grotendeels over naar een online inschrijvingsproces. Ook dit jaar blijft voorzichtigheid geboden en verlopen de inschrijvingen voornamelijk online.

Grotendeels online

Sinds 1 juli kunnen nieuwe studenten zich online inschrijven voor het academiejaar 2021-2022. Informatie over diploma’s krijgt de universiteit via de overheid, andere informatie kunnen de toekomstige studenten zelf uploaden, samen met een foto voor hun studentenkaart. Zodra alle informatie verwerkt is, ontvangen ze via e-mail hun inschrijvingsbewijs en factuur. Bovendien krijgen ze meteen ook heel wat praktische informatie mee: Waar kan ik een fiets huren? Hoe ziet het cultuuraanbod op de campus eruit? Waar kan ik boeken kopen? …

Proeven van het studentenleven

Heel wat studenten komen ook in een nieuwe leefomgeving terecht. Traditiegetrouw gaan ze dan vooraf ook al even op ontdekking in hun toekomstige studentenstad. Om hen wegwijs te maken, heeft de universiteit wandelingen uitgestippeld langs allerlei nuttige locaties en bezienswaardigheden zoals aula’s en leslokalen, bibliotheken, leercentra en studentenrestaurants. Daarnaast worden er ook rondleidingen op de campussen georganiseerd, telkens in groepjes van tien en begeleid door een faculteitsmedewerker. Ook zijn er op elke campus nog infomomenten.

“We kijken alvast uit naar de start van het nieuwe academiejaar en de komst van een nieuwe lichting studenten. Ook dit jaar lopen de inschrijvingen wat anders dan we gewend zijn, maar vorig jaar hebben we bewezen dat zo’n online inschrijvingsproces zeer goed werkt”, zegt rector Luc Sels. “Wie extra hulp of toelichting nodig heeft, is uiteraard van harte welkom in de Universiteitshal, maar dan wel op afspraak, met respect voor de huidige coronamaatregelen.”

Studenten die naar de universiteit willen komen om hun inschrijving af te ronden, kunnen dat vanaf maandag 16 augustus op afspraak. Inschrijven aan de KU Leuven kan nog tot 13 oktober.

Lees meer over