Dijledal verwelkomt 120 gezinnen in gerenoveerd Schorenshof

28 augustus 2021 | 21u01 | Gepost door annpeeters
Schorenshof
Wooncomplex Schorenshof, in Wilsele-dorp, onderging de voorbije jaren een metamorfose. De eerste fase is nu afgerond, 120 appartementen zijn nu in gebruik genomen. In de twee volgende fases worden nog eens 48 en 60 appartementen gerenoveerd.

Het complex werd gebouwd in 1978 en was toe aan een grondige renovatie om te voldoen aan de hedendaagse woon- en duurzaamheidsnormen. De eerste fase met 120 appartementen is nu afgerond. “De appartementen zijn nu BEN-woningen (Bijna Energie Neutraal)”, zegt voorzitter van Dijledal Christophe Stockman. “De wanden, vloeren, daken en het buitenschrijnwerk is helemaal opnieuw gerenoveerd met isolatie, de verwarming en warm water is voorzien door warmtepompen, en er zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Er is een nieuw ventilatiesysteem dat zorgt voor gezonde luchtcirculatie en met regenwaterputten worden de toiletten doorgespoeld. In het najaar volgt nog de aanplanting van een groendak.”

Daarnaast zijn de terrassen ook groter gemaakt en worden er nadat heel Schorenshof gerenoveerd is sorteerstraten voor afval voorzien. “Samengevat: de renovatie zorgt voor meer wooncomfort, voor een verlaging van de woonkosten voor de huurders en dankzij de duurzame ingrepen is er minder uitstoot”, zegt Stockman. “Ik ben blij dat we zoveel gezinnen kwaliteitsvol kunnen huisvesten. Want wonen bij Dijledal moet synoniem zijn voor een plek waar mensen goed en vooral graag wonen.”

Het project kwam tot stand dankzij de subsidie van 3.192.018,05 euro van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en een lening bij de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij. “Dankzij de EFRO-subsidie hebben we de gebouwen duurzamer kunnen maken en halen we voor alle appartementen de BEN-norm”, aldus Stockman.

Toekomstplannen

De renovatiewerken in Schorenshof zijn nog niet voorbij. “Momenteel zijn we ook gestart met de 2de fase, waar we  48 appartementen renoveren”, zegt Stockman. “Later komt nog een derde fase, waarin twee gebouwen gesloopt en vervangen worden door een nieuwbouw met 60 appartementen. Het eindresultaat is een gans gerenoveerd wooncomplex met 228 appartementen waar het aangenaam wonen is.”

Naast deze renovatie op het Schorenshof en de nieuw in gebruik genomen woningen op het Prins-Regentplein en de Waterleidingstraat is Dijledal ondertussen verder aan het werk met de bouw van 90 appartementen aan het Artoisplein en worden de woningen op de Kapucijnenvoer gerenoveerd. Nog dit jaar zal er ook gestart worden met de 2de fase van Lolanden en de 2de fase van het Prins-Regentplein.

Ook in Oud-Heverlee en Bierbeekzijn bouwwerken bezig. Zo bouwt men 10 woningen in de Seringenlaan in Oud-Heverlee en worden 100 wooneenheden gebouwd in Bierbeek (Bruul (21) en Mevrouwkensveld  (59 + 20).

christophe
schorenshof
schorenshof

Lees meer over