De PoezenBubbel vzw schenkt kerstpakketten voor huisdieren van kansarmen

27 december 2020 | 22u00 | Gepost door annpeeters
pakketten
De PoezenBubbel vzw, die recent is opgericht met als doel de uitbouw van een dierenvoedselbank, heeft vijftien kerstpakketten geschonken aan buurthuis ’t Lampeke om te verdelen aan hun bezoekers met een kat of hond.

“Een dierenvoedselbank start je niet op in 1-2-3”, zegt Sabine Bovend’aerde, de drijvende kracht achter het idee. “Toch wilden we in deze periode, die voor velen moeilijk is, al een verschil maken voor de huisdieren en hun baasjes. In het kader van De Warmste Week en het Leuvense initiatief Samen Altijd Warmer hebben we een actie opgezet waarbij mensen een kerstpakket konden doneren aan een kansarme of een gift konden doen.”

“Tegelijkertijd konden we op deze manier een eerste contact leggen met de lokale armoede-organisaties en hun bezoekers waardoor ons initiatief ook bekend geraakt onder Leuvenaars”, vult Céline Vanderlinden, voorzitter van de vzw, aan. “Op die manier krijgen we ook zicht op hoeveel mensen die zich potentieel kunnen aansluiten bij onze dierenvoedselbank.”

“Uiteindelijk zijn er 15 pakketten gedoneerd en hebben we meer dan €400 ingezameld. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen toch nog klaar staan om anderen te helpen in deze onzekere tijden”, besluit Sabine.

Lees meer over