Doodle-Stones maken wandelen terug hip

26 februari 2021 | 10u07 | Gepost door redactie
Klimop
De kinderen van het vijfde leerjaar van basisschool De Klimop in Erps-Kwerps maakten deze week een heel aantal Doodle-Stones. Die komen binnenkort terecht op één van de vele trage wegen in Erps-Kwerps.

“Doodle-Stones zijn beschilderde stenen, die al op heel wat plekken in Vlaanderen te vinden zijn. De bedoeling is dat de stenen ‘reizen’. Passanten nemen de stenen mee op hun wandeling en laten ze ergens anders achter. Daarna posten de mensen de nieuwe vindplaats met een hashtag op hun sociale mediaprofielen”, zeggen meester Stijn Dekelver en juf Leen De Wit. “Maar in Erps-Kwerps vonden we ze tot nu toe nog niet terug. Daarom vonden we het een goed idee om er met de kinderen een aantal te ontwerpen.”

“Het projectje is niet zomaar een knutselles,”zegt directeur Griet Claes “Onze leerlingen ontdekken de trage wegen in de buurt en dus ook veilige fiets- en wandelwegen om naar school te komen. Daarnaast ontwerpen ze affiches die alle nodige informatie moeten bevatten om uit te leggen wat Doodle-Stones zijn. Tenslotte worden de stenen op een digitale kaart geplaatst door de leerlingen.”

“We proberen om op deze manier het wandelen terug hip te maken,” zeggen meester Stijn en juf Leen. “Onze leerlingen hebben de voorbije maanden al heel wat gewandeld en zo motiveren we hen én andere leerlingen voor een sportief uitstapje”.

“Dankzij onze oudervereniging geraakte het initiatief al bekend in verschillende lokale Facebookgroepen en daar werd dit idee goed onthaald. We hopen dat zoveel mogelijk mensen onze stenen laten reizen en dan een foto op Instagram of Facebook posten van de nieuwe ‘thuis’ van deze Doodle-Stone met #doodlestoneserpskwerps”, besluit de directeur.

Voor meer informatie over het project kan je terecht op www.deklimop.net/doodlestones.

Lees meer over