Vandalen slaan toe in Keerbergen: straatnaamborden vernield en uit de grond getrokken

12 juli 2021 | 14u10 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
beschadigd verkeersbord
De afgelopen weken verdwenen er op tal van plaatsen in Keerbergen straatnaamborden, werden ze beschadigd of werden de palen waarop de borden zijn bevestigd uit de grond getrokken.

Een Facebookbericht van Maarten De Smedt op Ge Zijt van Keerbergen als zorgde onlangs voor de nodige beroering. Zo deelde Maarten een foto, genomen op de hoek van de Cleynhenslaan en de Mosvennedreef waarop duidelijk te zien is hoe een paal van een straatnaambord op de grond ligt. "Iemand heeft zich bezig gehouden met straatnaampalen uit de grond te halen en de bordjes mee te nemen...Nog ergens?", vroeg hij zich af. 

Hij kreeg alvast reactie van de Keerbergse schepen Jens Eggers (Open VLD), die bevestigde dat er de laatste weken al op verschillende plaatsen gestolen en gevandaliseerde straatnaambordjes gezien zijn. "We hebben de laatste weken gemerkt dat er verschillende straatnaamborden verdwenen zijn", reageerde hij. "De bordjes werden van de paal gehaald. De laatste dagen zien we nu ook dat her en der straatnaamborden met paal en al uit de grond worden gerukt. Vermoedelijk gaat het om vandalen die zich vervelen. Erg vervelend want dit bezorgd onze ploegen die dit allemaal moeten terugplaatsen heel veel werk. Misschien moeten we de mensen toch een duidelijk maken dat onze straatnaambordjes niet het zwaard Excalibur zijn", voegt hij er nog aan toe.

Ook bij de politie wordt het bevestigd. "Wij hebben weet van volgende feiten in Keerbergen", aldus korpschef Wim D'haese. "Zo werden er twee nadars op de rijbaan gegooid en werd een verkeersbord uitgetrokken aan de Processieweg; Daarnaast werd nog een verkeersbord uitgetrokken in de Kempenlaan (centraal bloemenperkje) en werd een verkeersbord omgeplooid ter hoogte van de Roggestraat/Kempenlaan. De feiten deden zich voor op 3 juli na middernacht. Het werd vastgesteld om 02.30 uur. Voorlopig is er geen spoor van de daders. Het onderzoek loopt", aldus D'haese.

Na de Facebookpost van De Smedt waren er daarnaast nog meldingen van mensen die gelijkaardige feiten hadden vastgesteld. Dat was onder meer het geval aan het Vossekot en aan de Braambosweg. 

Lees meer over