Nieuwe P&R-parkings in Kampenhout aan bushaltes Haachtsesteenweg

11 juni 2021 | 09u07 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
sas
Wegen en Verkeer legt vanaf juli twee nieuwe parkings aan ter hoogte van het kruispunt van de Haachtsesteenweg met de Kerkstraat/Tiendeschuurstraat. "Die parkings, met in totaal 25 parkeerplaatsen en uitgerust met voldoende fietsstalling, liggen vlakbij de bushaltes ‘Kampenhout Kerkstraat’, waar je meteen op de bus kan springen richting Brussel of Kampenhout", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters (Open VLD). "Later worden deze P&R-parkings uitgerust tot volwaardige Hoppinpunten. Dit zijn vervoerknooppunten waar verschillende vervoersmodi samenkomen en makkelijk gecombineerd kunnen worden. ” Volgens de planning zijn de parkings klaar voor gebruik voor de start van het nieuwe schooljaar.

Parkeer & Reis

“De bushaltes ‘Kampenhout Kerkstraat’ worden druk gebruikt door pendelaars en schoolgaande jeugd”, zegt minister Peeters. Om nog meer mensen te stimuleren om voor het openbaar vervoer te nemen, komen er twee P&R-parkings vlakbij de bushaltes, een aan elke kant van de straat. Zo kan iedereen makkelijk en veilig van de auto overschakelen op de bus. Uiteraard blijven de fietsenstallingen die vandaag al aan de beide kanten van de gewestweg staan. Want ook hier wil minister Peeters een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt."

Nieuw schooljaar

Nog voor het bouwverlof, begin juli, starten de nutsmaatschappijen met voorbereidende werken. Daarna worden de parkings zelf aangelegd. Omdat er vooral naast de weg gewerkt wordt, is er nauwelijks hinder voor het verkeer. De werken zijn zo gepland dat de nieuwe parkings er liggen tegen begin september, de start van het schooljaar. 

Lees meer over