Laatste rustige week voor vaccinatiecentrum Kampenhout

25 mei 2021 | 10u10 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vaccinatiecentrum kampenhout
Deze week worden er in het vaccinatiecentrum van Kampenhout 2828 vaccins gezet. Het merendeel van de mensen komt deze week voor hun tweede prik. De eerste prikken voor de doelgroep 65+ zijn ondertussen allemaal gezet. Uit de 6 gemeenten, Kampenhout, Zemst, Boortmeerbeek, Keerbergen, Haacht en Steenokkerzeel , kregen 17967 inwoners ouder dan 65 jaar een uitnodiging. Binnen deze doelgroep bereikten ze een vaccinatiegraad van meer dan 95%.

De Europese Commissie heeft beslist om het contract met AstraZeneca niet te verlengen na juni en dus geen nieuwe bestellingen van dit vaccin te plaatsen. Zo laat het vaccinatiecentrum nog weten. "Dit heeft niets te maken met de werking en kwaliteit van het vaccin, maar met het niet tijdig leveren van de beloofde vaccins gedurende de voorbije periode. Deze beslissing heeft geen impact op de geplande vaccinaties.", zo luidt het.

Het interval tussen de eerste en tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin wordt ook teruggebracht van 12 naar 8 weken. Dit interval is pas van toepassing voor alle uitnodigingen die het vaccinatiecentrum verzendt vanaf 13 mei en geldt voor vaccinaties vanaf 24 mei.

In ieder geval worden er vanaf volgende week ongeveer 10.000 spuiten verwacht. 

Lees meer over