Knip Industriestraat - Oudestraat

25 augustus 2021 | 17u02 | Gepost door annpeeters
knip
Vanaf 1 september 2021 wordt de Industriestraat (Kampenhout) geknipt ten opzichte van de Oudestraat (Boortmeerbeek). Zo wordt sluipverkeer in de wijk Haacht-Station geweerd.

De Haachtsesteenweg-Provinciesteenweg (N21) doorkruist de drie gemeenten Kampenhout, Boortmeerbeek en Haacht. Aan de zijde van Kampenhout takt een industriezone aan. Op het grondgebied van Wespelaar (Haacht) bevindt zich een woonwijk. De Industriestraat (Kampenhout) is verbonden met de woonstraten via de Oudestraat, vlakbij het driegrenzenpunt.

Bij verkeersdrukte of file op de N21, worden deze straten wel eens gebruikt als sluiproute. Om dit te verminderen en om een betere scheiding tussen de industriezone met vrachtverkeer en de woonwijk te bekomen, zoeken de drie gemeentebesturen naar de meest optimale verkeersmaatregelen.

Als testmaatregel zal een modale filter in de Industriestraat aan de Oudestraat worden ingesteld: de straat wordt geknipt voor gemotoriseerd verkeer, waarbij doorgang mogelijk blijft voor voetgangers en fietsers. Deze maatregel wordt als testopstelling ingevoerd vanaf 1 september 2021.

Concreet betekent dit dat de Industriestraat voor gemotoriseerd verkeer enkel via de rotonde Haachtsesteenweg (“brouwersketel”) bereikbaar is. De Oudestraat blijft ongewijzigd maar geeft geen toegang meer tot de Industriestraat.

Bij de doortocht van de Primus Classic-wielerwedstrijd op zaterdag 18 september wordt de knip tijdelijk opgeheven.

Als deze maatregel positief bevonden wordt, bekijken de drie gemeentebesturen of ze blijvend ingevoerd zal worden.

Lees meer over