Friethuis Kampenhout lanceert wereldrecord curryworsten eten

friethuis
Op 23 oktober kan je Friethuis Kampenhout deelnemen aan de Curryworst challenge. Friturist Glenn Goovaerts daagt iedereen uit die dag het wereldrecord curryworsten te breken. Dat staat momenteel op 19,5 curryworsten die binnen 15 minuten werden opgegeten.

Uitdagingen, friturist Glenn Goovaerts van het Friethuis Kampenhout houdt er wel van. Zo lanceerde hij onlangs de uitdaging om een hamburger van 3 kg op te eten. Als het zou lukken, moest je hem niet betalen. Maar het bleek een maatje te groot voor de klanten, de poging strandde op een verdienstelijke 1,790 kg. 

Maar alhoewel het niet gelukt was,smaakte het naar meer. "Het wereldrecord curryworsten opeten, dat wilde ik al langer organiseren", vertelt hij. "Na enig opzoekwerk bleek dit momenteel op 19,5 worsten te liggen die op 15 minuten werd gegeten. Dus als iemand er 20 kan eten, kunnen we dat record breken."

Over de prijs die hij aan de wedstrijd wil verbinden, moet hij nog even nadenken. "Ik dacht in eerste instantie om die persoon curryworsten in zijn gewicht te geven", gaat hij verder. "Maar ik vermoed dat je na 20 curryworsten er lange tijd geen meer kan zien. Dus zal het eerder een waardebon van 250 euro worden."

Qua creatief ondernemerschap is de Kampenhoutse friturist bovendien niet aan zijn proefstuk toe. Zo werkt hij al lang voor het losbarsten van de coronacrisis volledig online, waarbij klanten online hun bestellingen doorgeven en 11 speciaal gepimpte auto's de bestellingen aan huis afleveren. "Ik heb onlangs zelfs iemand aangenomen om het management van de frituur te doen", bekent hij. "Zo kan ik mij helemaal op het online gedeelte vestigen." Een manager voor een frituur? "Wij werken intussen met 94 medewerkers", geeft hij nog mee. "Dan kan je al echt over een bedrijf dat je moet managen spreken."

In zijn frituur zelf heeft hij enkele maanden geleden ook een eetruimte gerealiseerd, waar je dus - geheel online met toepassing van een QR code - kan komen eten. Al speelde corona hem hier toch nog parten. "De ruimte is overkapt, maar heeft nog geen ramen", aldus nog Glenn. "Door corona kunnen die pas na maanden worden geleverd." 

Inschrijven voor de curryworst challenge doe je via wedstrijdfriethuis@gmail.com. De wedstrijd gaat door op 23 oktober om 13u30.

Lees meer over