VK Holsbeek blikt terug op recordeditie van jaarlijkse rommelmarkt

rommelmarkt vk holsbeek
Nadat het vorig jaar door corona niet kon georganiseerd worden, blikt de Holsbeekse voetbalclub, VK Holsbeek, intussen terug op een succesvolle rommelmarkt. Op de nationale feestdag wisten de organisatoren niet alleen een heel groot aantal standhouders te lokken, ook het aantal bezoekers was groter dan ooit. "De mensen zijn duidelijk blij dat ze weer mochten buiten komen", zo luidt het bij Francis Van Wanghe van de Holsbeekse voetbalclub.

Normaal zou de Holsbeek voetbalclub, VK Holsbeek, haar traditionele rommelmarkt dit jaar voor de 10de keer organiseren. Door Covid-19 kon het vorig jaar echter niet doorgaan.

Dit jaar kregen ze gelukkig groen licht voor hun 9de editie, die meteen ook als recordeditie in de annalen is terecht gekomen. 

Over een lengte van 1,5 hadden woensdag in totaal 150 standhouders een kraampje opgesteld. En dat deden ze niet onopgemerkt. Tussen de 3000 en 4000 mensen kwamen er die dag langs.  "Dit was de allerbeste en leukste rommelmarkt die we ooit hadden", aldus één van de organisatoren van VK Holsbeek, Francis Van Wanghe, een opmerking die die dag uit veel monden van verkopers én bezoekers te horen viel. "Iedereen heeft heel goed verkocht. Ook ons terras zat goed vol. Het was heerlijk om iedereen weer te zien genieten,  cocktail in de hand, een pizza eten of toasten met een frisse Stella." Naast het goede weer speelde duidelijk ook de drang om weer buiten te komen een belangrijke rol bij het grote succes. "De mensen waren blij dat er eindelijk weer iets te doen was", aldus Van Wanghe. "En voor ons als club is het ook heerlijk te zien hoe voetbal ook op andere manieren mensen kan samenbrengen en iets kan terugdoen voor de gemeenschap."

Daarnaast is de club ook blij dat ze met de opbrengst weer enkele nodige investeringen kunnen uitvoeren. "Zo kunnen we onze jeugd nog meer kansen bieden, door beter materiaal te kopen en om wat te investeren in onze infrastructuur te doen", aldus nog Van Wanghe. 

Lees meer over