Nieuw speeltuintje aan Kartuizersstraat

speelplein
Aan het speelbos aan de Kartuizersstraat zette de gemeente Holsbeek samen met Interleuven een nieuwe speeltuintje voor jonge kinderen met een glijbaan, een wip, mikado-parcours en een amfitheater.

Spelen dichtbij huis is ook in Holsbeek erg belangrijk. “Op verschillende locaties in Holsbeek plaatsen we speeltoestellen waar kinderen zich kunnen uitleven. Gemakkelijk voor jonge ouders of grootouders om er snel even naartoe te trekken,” vertelt schepen van Jeugd Bram Van Baelen (CD&V Holsbeek).

De intercommunale Interleuven nam de aanleg voor haar rekening en betaalde de speelterreinen. Burgemeester van Holsbeek en voorzitter van Interleuven Hans Eyssen (CD&V Holsbeek) vertelt: “Bij het ontwerp van de wijk in de Kartuizersstraat werd meteen ook een speelterrein ingetekend. Ook bij andere projecten proberen we daar van in het begin rekening mee te houden. Bij de uitvoering kozen we trouwens voor speeltoestellen die uit duurzaam hout zijn gemaakt. Dat is iets duurder, maar ze passen beter in de omgeving en gaan langer mee.”

Het gaat om een totale investering van ongeveer 30.000 euro.

Lees meer over