Meer dan 400.000 euro voor sportinfrastructuur in beweegpark De Bruul

De Bruul Holsbeek
Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) investeert € 415.169 in beweegpark De Bruul in Holsbeek. Concreet gaat het over de inrichting van een multimodaal beweegpark met padelterreinen, een kunstgrasveld en natuurgrasveld, laagdrempelige beweegmogelijkheden voor alle leeftijden door middel van een Finse piste, buitenfitnesstoestellen, een skatepark en multisportterreinen op verharding en natuurgras.

“Moderne, bereikbare sportinfrastructuur voor een breed publiek stond voor ons altijd voorop, evenals de zoektocht naar financiering", zegt Jo Vanmechelen, gemeenteraadslid N-VA Holsbeek. "Wij zijn ontzettend blij met de snelle toekenning van deze ondersteuning", vult Sabine Wyns, gemeenteraadslid N-VA Holsbeek, aan. “De gemeente heeft er jaren over gedaan om de gronden voor sportsite De Bruul te verwerven. Het huidige bestuur kan nu veel sneller de site in Kortrijk-Dutsel ontwikkelen in een duurzame samenwerking met voetbalploeg KDN United. Ook de selectie van een betrouwbare partner die een degelijke padelwerking wil uitbouwen, is nu van belang, met een werking die ten goede komt aan alle inwoners van Holsbeek. Ook de individuele, recreatieve sporter zal hier aan zijn trekken komen", aldus Wyns. 

N-VA bestuurslid Stijn Den Tempst is nauw betrokken bij dit dossier. “Niet alleen voor de toekomst van de voetballende jeugd maar ook voor andere sporten en het verenigingsleven is de ontwikkeling van deze site een must en moet dit belastinggeld zo efficiënt mogelijk besteed worden", aldus Den Tempst.

Lees meer over