Holsbeek heeft hoogste vaccinatiegraad van Vlaanderen

vaccinatiecentrum rotselaar
63,72 procent van de 18+ inwoners van Holsbeek zijn al volledig gevaccineerd. Dat is het hoogste percentage van heel Vlaanderen. Tremelo (63,45 %) en Rotselaar (63,14 %) scoren zowat even hoog en bezetten daarmee plaats 2 en 3 in Vlaanderen. Zij vaccineren samen met Holsbeek in het vaccinatiecentrum in de Torenstraat in Rotselaar.

"Dat de drie gemeenten van het vaccinatiecentrum in Rotselaar zo goed scoren, is niet toevallig. Het centrum is heel goed bereikbaar, en alles loopt op wieltjes. We horen dagelijks van mensen dat ze heel aangenaam onthaald werden en dat de vaccinatie vlot verliep", zo zegt burgemeester Hans Eyssen (CD&V Holsbeek)."We kiezen in onze drie gemeentebesturen voor een persoonlijke aanpak, dicht bij de mensen. Die nabijheid werkt. We bereiken daarmee de hoogst mogelijke beschermingsgraad van onze inwoners."

Al meer dan 92% van de 18+ inwoners van Rotselaar, Tremelo en Holsbeek heeft een eerste prik gekregen. Ook daarmee zitten de drie gemeenten in de kopgroep. Vlaanderen en België staan sowieso al aan kop binnen Europa. In heel Europa is 42,8 % van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd, 63,1 % heeft minstens één prik gehad.

In de komende twee weken krijgen de 16-19 jarigen in het vaccinatiecentrum Rotselaar hun eerste prik. Tegen 23 juli zullen die allemaal aan de beurt geweest zijn, als ze niet met vakantie zijn. De uitnodigingen voor alle +16-jarigen zijn vertrokken. Het vaccinatiecentrum is nu volop bezig met het herboeken van de tweede prik voor AstraZeneca-vaccins van twaalf naar acht weken.

Lees meer over