Veel verzet tegen acht hectare groot industriegebied aan Tildonksesteenweg

13 maart 2024 | 17u32 | Gepost door redactie
De Tildonksesteenweg in Herent

Verschillende bezorgde buurtbewoners komen samen op de bijkomende verharding aan te klagen in de buurt van de Tildonksesteenweg in Herent. Het is er al overstromingsgevoelig gebied en met de aanbouw van de industriezone zien ze dat alleen maar erger worden.

Het gebied werd al in 2019 door de Vlaamse regering al ondergebracht onder de noemer van gemengd bedrijventerrein. Ontwikkelaars Resolve en ION willen onder de naam Valgaten Noord een bijna acht hectare groot industrieterrein brengen, zo meldde HLN. Aan de overkant van de steenweg zal Jeni Real Estate in 2024 een andere KMO-zone brengen, in totaal 2,7 hectare groot.

Het landschap is de ideale buffer voor regenweer en het habitat van de Europees beschermde kamsalamander. De meeste buurtbewoners willen geen industriezone. Het argument dat de steenweg die de site ontsluit, helemaal niet voorzien is op zoveel extra verkeer, werd daarin bovengehaald. De gemeente Herent houdt vol dat de waterhuishouding niet in het gedrang komt. Ze laten zich in deze adviseren door de waterexperten van Aquafin. Buurtbewoners zijn het echter totaal niet eens met de plannen van burgemeester Astrid Pollers (N-VA) en de rest van het gemeentebestuur.

Lees meer over