Eerstesteenlegging Molenhuis/Zavelhuis uitgesteld

12 maart 2020 | 10u14 | Gepost door redactie
Eerstesteenlegging Molenhuis/Zavelhuis uitgesteld
De eerstesteenlegging van het Molenhuis/Zavelhuis, die voorzien was op zaterdag 14 maart 2020 wordt uitgesteld na overleg met Herents burgemeester Astrid Pollers.
Het bericht Eerstesteenlegging Molenhuis/Zavelhuis uitgesteld verscheen eerst op Leuven Actueel.

Al vele jaren zet Katrien Staessens, voorzitter van vzw het Zavelhuis, zich samen met een groep vrijwilligers in om middelen te vergaren voor de oprichting van het Zavelhuis, een project rond wonen en werken voor jongvolwassenen met een beperking. Zaterdag zou het dan eindelijk zover zijn: de eerste steen van de nieuwbouw voor 24  jongvolwassenen zou gelegd worden. Bart Swings, peter van het project, zou aanwezig zijn en ook minister Wouter Beke zou afzakken naar Herent. Maar de feestelijke eerstesteenlegging zan niet doorgaan.

“Gisterenavond werd in overleg met burgemeester Astrid Pollers van Herent beslist om de eerste steenlegging van het Molenhuis/Zavelhuis van 14 maart uit te stellen omwille van het coronavirus. We vinden het allemaal heel jammer, maar het kon niet anders”, zegt Katrien Staessens.

Het Zavelhuis/Molenhuis is een samenwerking van verschillende partijen: er wordt gebouwd door de Sociale Huisvestingsmaatschappij Volkswoningbouw Herent op grond van de Kerkfabriek van Herent, de dagelijkse exploitatie van het huis gebeurt door vzw Oostrem en vzw het Zavelhuis, waarbij vzw Oostrem een vergunde zorgaanbieder is en vzw het Zavelhuis een ouderproject in eigen regie.

Molenhuis en Zavelhuis

In het gebouw zijn er 3 verdiepingen, met 3 leefgroepen voor in totaal 24 bewoners met een beperking. Op het gelijkvloers zullen 9 bewoners van Oostrem wonen. Zij spreken over het Molenhuis.

Op de 1ste en 2de verdieping zullen 15 bewoners van het Zavelhuis wonen, verspreid over 2 leefgroepen. “Voor de nachtpermanentie werkt het Zavelhuis, omwille van financiële redenen, samen met Oostrem voor het aanwerven van een personeelslid. Voor de rest van de dagelijkse exploitatie werken beide vzw’s (Oostrem en het Zavelhuis) autonoom.”

Uitstel is geen afstel: “We verschuiven de feestelijke eerstesteenlegging naar een latere datum, wanneer dat precies zal zijn, kunnen we nu nog niet zeggen.”

Het bericht Eerstesteenlegging Molenhuis/Zavelhuis uitgesteld verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over