Vlabel haalt 8300 euro op bij verkeerscontroles in de politiezone Haacht

Autobestuurder wordt opgespoord
Dinsdag 14 september hield het verkeersteam van de politiezone Haacht-Boortmeerbeek-Keerbergen in de loop van de dag algemene verkeerscontroles in samenwerking met inspecteurs van de Vlaamse belastingsdienst. Vlabel deed hierbij 10 vaststellingen en de inspecteurs inden een totaalbedrag van ongeveer 8300 €.

Er werden 12 onmiddellijke inningen opgesteld waarvan de meeste voor inbreuken tegen de gordelplicht en het gebruik van de gsm achter het stuur. Een vrachtwagenbestuurder werd beboet voor slechte ladingzekering, overtreden van rij- en rusttijden en bellen tijdens het rijden. Hij moest voor het totale pakket een boete betalen van om en bij de 2750 euro.

Verder werden er nog een 9-tal pv’s opgesteld voor diverse inbreuken tegen vervoersdokumenten, rijbewijs, technische eisen en rijbewijs.

Drie vrachtwagenbestuurders werden in de Zoellaan en de Kloosterstraat te Haacht beboet wegens doorgangsverbod voor vrachtverkeer.

In totaal werden ook 48 ademtesten afgenomen. Geen enkele bestuurder bleek positief voor alcoholgebruik. Vlabel deed 10 vaststellingen en de inspecteurs inden een totaalbedrag van ongeveer 8300 euro. Zij takelden 1 voertuig.

Lees meer over