Haachtenaren vinden elkaar massaal via bijzonder buurtnetwerk

hoplr haacht
Hoplr is het digitale buurtnetwerk van Haacht, waar inwoners hun buren en buurt beter leren kennen. 2.280 Haachtenaren gebruiken Hoplr al om onder meer nieuwtjes te delen, spullen uit te wisselen en hulp te vragen. Hoplr bestaat er intussen twee jaar. 

41 % van de Haachtse huishoudens heeft zich bij het buurtnetwerk geregistreerd.. Samen plaatsten de Hoplr-buren al 4.290 berichten en 25.989 reacties. Bovendien hebben zich via de burenhulpfunctie van Hoplr al 120 inwoners opgegeven voor vrijwilligerswerk in de gemeente.

Ook gemeente Haacht staat via Hoplr met de buurten in contact. Aan de hand van een extern platform kunnen zij berichten ontvangen en delen, zonder inkijk te krijgen in de buurtgesprekken. Zo deelden ze het voorbije jaar al heel wat info via het buurtnetwerk, over onder meer coronamaatregelen, gemeentelijke activiteiten en wegenwerken.

Omgekeerd deelden inwoners in twee jaar tijd ook een heleboel ideeën, vragen en meldingen met het gemeentebestuur. Via Hoplr ontving de gemeente onder meer suggesties omtrent veiligheid, overlast en ecologie.

Men kan zich registreren via de app of via hoplr.com. 

Lees meer over